PCG/SVO start bekertoernooi met mooie overwinning

25 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM/DORDRECHT - In de eerste ronde van het districtsbekertoernooi 2009-2010 moest waterpoloclub PCG/SVO in Dordrecht aantreden tegen het plaatselijke MNC. Verder waren er geen wedstrijden dus PCG/SVO kon met een voltallige selectie het bekertoernooi beginnen.

Ook MNC was compleet getuige het geheel gevulde wedstrijdformulier. Bekend was dat MNC een wat ouder team is, nogal fysiek spel speelt en een aantal goede schutters heeft. PCG/SVO begon de wedstijd met de vertrouwde zone-verdediging, maar voor de gelegenheid werd deze iets verder van het doel van Jochem van Wieren opgetrokken om de afstandschoten van MNC zo minder gevaarlijk te maken.

Deze tactiek pakte goed uit. De hele wedstrijd werd zeer geconcentreerd verdedigd en kreeg MNC nauwelijks kansen. In de omslag naar de aanval moest daarentegen MNC nogal eens aan de noodrem trekken waardoor er acht keer een man-meer-situatie ontstond. En ook al werden die niet allemaal benut, door middel van doelpunten van Robbert van Gool, Chiel den Otter, Bert van Dam en twee doelpunten van zowel Menno Cloostermans als Derek Klad, kwam de overwinning nooit in gevaar en werd het 7-3. Als naar het lotingschema wordt gekeken en de brigade van aanvoerder Chiel den Otter de finale wil bereiken, dan zal dat moeten gebeuren via nog eens vier uitwedstrijden.

advertentie
advertentie