Moeilijke start bij schouwburg De Nieuwe Doelen

27 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – De Nieuwe Doelen heeft dit seizoen een moeilijke start gehad. Directeur Rob van Wijk is met langdurig ziekteverlof en het nieuwe reserveringssysteem werkte niet naar behoren. Het team medewerkers op kantoor heeft alle zeilen moeten bijzetten om te zorgen dat de mensen, die een voorstelling reserveerden, hun kaartjes kregen.

Voorzitter Dick van Zanten van stichting De Nieuwe Doelen geeft aan dat het al maanden lang tobben is met de kaartjesprinter. De levering van een nieuwe duurde veel te lang. ,,Maar deze week moet het helemaal in orde komen”, aldus Van Zanten. Het goede nieuws is dat de schouwburg tot dusver geen gevolgen van de recessie ondervindt. Het theater drijft op de kurk van de abonnees. Normaal gesproken nemen zij ongeveer tweederde deel van de kaarten af. ,,Er zijn nu al 20.000 kaartjes verkocht, dat is ongeveer tweederde. Over de losse verkoop valt nog niets te zeggen, want de mensen gaan vaak heel spontaan naar de schouwburg. We hopen natuurlijk dat onze bezoekers ook dit jaar de weg naar het theater weten te vinden. Het programma doet in ieder geval niet onder voor andere jaren.” De Nieuwe Doelen wil bezoekers die problemen hebben gehad met reserveringen met een speciale actie tegemoetkomen.

Het vorige systeem was aan vernieuwing toe. Volgens Van Zanten was er echter onvoldoende budget voor een kant en klaar systeem dat veel bij theaters wordt gebruikt. ,,We hebben als gesubsidieerde instelling een beperkt budget en pittige prestatieafspraken. Eigenlijk hadden we het oude systeem nog moeten gebruiken en het nieuwe laten schaduwdraaien. Het nieuwe systeem werkt nu wel, maar er zijn nog problemen met de kaartjesprinter. De medewerkers hebben het nu allemaal handmatig moeten verwerken, waardoor bezoekers de kaartjes soms later in huis kregen. Veel gedoe allemaal, maar de systeembeheerder heeft mij gegarandeerd dat het nu in orde is. Het is de bedoeling dat de mensen straks per e-mail kunnen reserveren en dat de kaartjes direct per e-mail ontvangen worden.”

De dagelijkse leiding is momenteel in handen van administrateur Guus van der Craats. De directeur van het theater in Papendrecht regelt nu de boekingen voor het volgend seizoen.

advertentie
advertentie