PCG/SVO wint spannende pot

23 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Gorinchemse waterpoloërs van PCG/SVO hebben de spannende wedstrijd tegen Z&PC in de slotfase kunnen beslissen. De A-jeugd van PCG/SVO heeft de belangrijke wedstrijd om de strijd naar het NK tegen titelkandidaat ZPB uit Barendrecht knap gelijk gespeeld.

De heren waterpoloërs begonnen de wedstrijd tegen de Rotterdammers goed met de openingsgoal van Bert van Dam. Daarna verslapte de concentratie, werden veel kansen gemist en kon Z&PC 1-2 te maken voor het eind van de eerste periode.

In de tweede periode was het weer Bert van Dam die snel zijn tweede doelpunt scoorde. De mannen van Rene Schoffelmeer kwamen opgang en zo scoorde Rimmer Genee de 3-3. In een overtalsituatie kwamen de gasten weer op voorsprong. Dat duurde niet lang; Menno Cloostermans maakte de 4-4. De wedstrijd bleef op en neer golven. Weer waren het de Rotterdammers die op voorsprong kwamen en weer kwamen de Gorcumers langszij, dit keer door een strafworp van Derek Klad.

In de vierde periode liet Bert van Dam weer van zich horen middels zijn derde doelpunt van de wedstrijd. Vervolgens zette Lennart van Wieren goed door en kwam PCG/SVO eindelijk op voorsprong. Maar al snel kwamen de Rotterdamers in actie en maakten gelijk. Tenslotte wist Menno Cloostermans de winnende treffer te scoren voor PCG/SVO.

advertentie
advertentie