Eerste resultaten van inzamelingsactie voor kinderen op de Filippijnen

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

Heel Gorcum deelt – tot nu toe € 10.000

GORINCHEM - Op 20 november is in café-restaurant Soestdijk een benefietdiner gehouden voor kinderen op de Filippijnen als onderdeel van de actie ´Heel Gorcum deelt´ van de lokale stichting Let´s Share. Tijdens het diner was via een internetverbinding op www.lets-share.tv live te zien hoe de eerste € 10.000 die zijn ingezameld aan het kinderdorp op de Filippijnen werd overhandigd. De actie blijft minstens tot 20 december doorlopen.

Op de benefietavond haalden Soestdijk, Opus Four en Flash Back samen € 1.146 op. In slechts twee weken tijd is daarmee al ruim € 10.000 ingezameld. Alleen de inwoners van Gorcum lijken nog enigszins achter te blijven. Van de mogelijkheid om via SMS een donatie van € 1,50 over te maken, wordt bijvoorbeeld te weinig gebruik gemaakt. Als iedereen in Gorcum een SMS met de tekst ´share aan´ zou sturen naar nummer 5757, zou dit al € 51.712 opleveren. Wel hangen steeds meer Gorcummers de gratis actieposter op waarmee een reis naar de Filippijnen kan worden gewonnen – beschikbaar gesteld door Regio Reisburo Gorcum. Op

20 december wordt de winnaar bekend gemaakt. En tot die tijd zal Let´s Share nog vele acties inzetten om het streefbedrag van € 100.000 te bereiken. Wie met Sinterklaas ook kinderen op de Filippijnen een cadeautje willen geven of de kerstgedachte van naastenliefde nog eens extra willen onderstrepen, kunnen op www.lets-share.tv kijken hoe ze kunnen doneren of meehelpen.

Let´s Share is een stichting die door 30 ondernemers uit Gorcum is opgericht met als direct doel 100.000 euro in te zamelen voor een kinderdorp in Padre Burgos in de Filippijnen. Als iedereen op de wereld een klein beetje van zijn vermogen deelt, gaan we een mooie toekomst tegemoet – vindt Let’s Share. Doordat medewerkers direct betrokken blijven en ingezamelde fondsen bijvoorbeeld persoonlijk worden overhandigd, is zeker dat al het geld dat wordt gedoneerd werkelijk aan de projecten wordt besteed en niet ´aan de strijkstok´ blijft hangen.

advertentie
advertentie