lf-4x113-2326

1 december 2009 om 00:00 Nieuws

Een kijkje in de keuken van...

GORINCHEM - Tientallen ouders kwamen op donderdag 26 november aan leerlingen van klas 3 en hoger vertellen wat hun beroep inhoudt en wat zij er zo uitdagend en leuk aan vinden. Het aanbod aan beroepen was ook dit jaar weer ruim en varieerde van advocaat, via gamedesigner, pedagoog, tandarts tot werktuigbouwkundige.Dat er een duidelijke behoefte is bij leerlingen om een beeld te krijgen van de inhoud van beroepen, bleek uit de grote opkomst. Ruim 250 leerlingen, vaak vergezeld door een of twee ouders bezochten de avond.

Deze wordt om het jaar georganiseerd door de ouderrraad in samenwerking met de decanen. Leerlingen uit de derde klas maakten bij beeldende vorming de posters om de avond onder de aandacht te brengen.Het is belangrijk om een goed idee te hebben van de werkzaamheden die bij een beroep horen en ook van de kwaliteiten die nodig zijn om zo’n beroep met succes en plezier te doen. Vele studenten stranden in een vervolgopleiding en dat is zonde. Daarom gaan leerlingen uit de derde klas havo en vwo bij het Merewade College ook een dag op “bedrijvenbezoek”. Zij kunnen op die manier kijken of het beeld dat ze hebben van en bepaalde werkomgeving klopt met de praktijk en of die werkelijkheid bij hen past.

In het kader van Oriëntatie op Studie en Beroep is er aan het eind van de 4e klas havo en de 5e klas atheneum een arbeidsoriënterende stage van vier dagen. Vrijwel alle leerlingen zijn daar zeer enthousiast over en ze vinden dat deze stageweek - die inmiddels traditie is op het Merewade College - zeker moet blijven bestaan omdat het hen echt de gelegenheid geeft achter de schermen te kijken.

advertentie
advertentie