Goba net op tijd wakker

7 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Door de 59-66 overwinning op hekkensluiter Akrides heeft Goba de aansluiting bij de top van de promotiedivisie versterkt. De wedstrijd leek in de eerste helft al gespeeld voor Goba met een 18 punten voorsprong, maar in de tweede helft kroop Akrides tegen het in slaap gesukkelde Goba akelig dichtbij.

Goba opende sterk met twee drietjes van Jerome de Vries (0-6). Akrides krabbelde nog wel even op, maar veel meer dan 8 punten stond Goba in die eerste periode niet toe. Goba stelde er 20 punten tegenover. In het tweede kwart liet Gino Ragueb uitstekend aanvalsspel zien en liep de ploeg uit naar een ruststand van 24-42.

Het gemak waarmee Akrides in de eerste helft aan de kant werd gezet brak Goba de tweede helft bijna lelijk op. Vijf minuten lang wist Goba niet te scoren, gemakkelijke scores werden gemist, vrije worpen tegen een slecht percentage afgewerkt. Mede hierdoor en een sterk optreden van Akrides speler Lennart Meijland slonk de opgebouwde voorsprong tot drie punten. In de slotfase herpakte Goba zich op tijd, waardoor de overwinning kon worden bijgeschreven.

Scores: Jerome de Vries (21), Gino Ragueb (15), Valiente de Bruin (11), Richard Hageman (8) Ardan Cusel (7), Martijn Hageman (4); afwezig Vangelis Zafiriadis en Bob de Graaf (ziek)