Toekomst poppodium onzeker

8 december 2009 om 00:00 Nieuws

Lenderink wil eigenlijk niet reageren op het nieuws dat vorige week op een site van Stichting Arkelstad te lezen was. Volgens Lenderink is het helemaal nog niet zeker dat het poppodium gaat verdwijnen. ,,We zijn nog het een en ander aan het onderzoeken. Volgende week hopen we meer te weten.”

Door Mirjam de Swart

Uit de inmiddels verwijderde tekst op de site van stichting Arkelstad viel echter wel op te maken dat het besluit allang genomen is. ,,Arkelstad krijgt in 2010 dezelfde subsidie van de gemeente als dit jaar, maar we krijgen te maken met stijgende personeelskosten. Dat betekent dat er bezuinigd moet worden op personeel, panden en activiteiten. Daarom is besloten te stoppen met het poppodium,” luidde de tekst op de site.

Gemeentewoordvoerster Christien ter Linde erkent dat de subsidie die Stichting Arkelstad krijgt gelijk blijft aan vorig jaar. ,,In november is besloten om wat betreft de subsidies aan stichtingen de nul-lijn te handhaven. Stichtingen krijgen dus niet minder geld, maar doordat de kosten zoals bijvoorbeeld die van het personeel, stijgen hebben ze verhoudingsgewijs wel minder geld te besteden.” Volgens de woordvoerster worden alle stichtingen hiermee geconfronteerd. ,,Op welke manier er bezuinigd wordt is niet aan de gemeente.” De vooralsnog laatste concertavond is op zaterdag 16 januari met Divadown en Face Tomorrow.

Subsidie blijft gelijk, maar uitgaven stijgen
advertentie
advertentie