Jazz Hall gaat 'hot' de kerst in

8 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Hot Jazz Ambassadors verschijnen zondag 20 december op het podium van Theatercafé De Nieuwe Doelen. De HJA zijn onbetwist de beste 'oud zwart' specialisten in Nederland. 'Hot' geeft niet alleen aan dat het hier om zwarte jazz gaat, maar ook dat de muziek ècht HOT is, fel en zeer swingend. Het is ook daarom dat deze muziek in de jaren '20 vooral in de nachtclubs en danszalen van New York, Kansas City en Chicago werd gespeeld.

Leider en pianist Dirk Tober maakt de vaak verrassende en authentiek klinkende arrangementen en is de belangrijkste vocalist van het orkest. Opvallend is dat het orkest akoestisch speelt, waarbij alleen voor de zang en communicatie met publiek een microfoon is geïnstalleerd. De HJA brachten 1 LP en 2 Cd's uit. Samen met 5 andere bands werd in 2005 bovendien de Cd 'Holland For New Orleans' gepresenteerd, als fund raising voor de getroffen jazzmusici in New Orleans na de catastrofale orkaan Katrina.

De classic-jazzconcerten van JAZZ HALL72 onderscheiden zich door een ongedwongen sfeer, waar met een drankje en knabbeltje, zowel zittend, staand en dansend, van uitstekende jazzmuziek kan worden genoten. Zie ook www.jazzhall72.nl. Theatercafé De Nieuwe Doelen, aanvang 11.30 uur. Entree kaarten 10,00 euro / JH.donateurs 7,50 euro / CJP-houders 5,00 euro. Verkoop aan de zaal of bestellen via info@jazzhall72.nl / 0183 625258.

advertentie
advertentie