Samenwerkingsovereenkomst tussen Syndion en Stichting Woonvormen getekend

10 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Syndion en Stichting Woonvormen zijn een samenwerkingsverband overeengekomen. De overeenkomst is vandaag ondertekend. Vanaf 1 januari 2010 zullen beide organisaties gaan samenwerken op het gebied van de ondersteunende diensten.

Syndion is een middelgrote zorgaanbieder die diensten verleent aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap. Het werkgebied van Syndion – oorspronkelijk de Drechtsteden, de Alblasserwaard, het Land van Heusden en Altena en de Vijfheerenlanden - is de laatste jaren uitgebreid naar het Gelderse Rivierengebied. In de laatstgenoemde regio is Stichting Woonvormen al ruim 30 jaar actief voor mensen met een verstandelijke beperking. Stichting Woonvormen is een organisatie, met 250 cliënten en 140 medewerkers.

Toen de twee organisaties een aantal jaren geleden met elkaar te maken kregen, werd duidelijk dat visie en werkwijze nauw op elkaar aansluiten. In beide organisaties staan de relatie met de cliënt en de integratie van mensen met een handicap in de samenleving voorop. Zowel Syndion als Stichting Woonvormen ervaren een toenemende eis tot meer papierwerk en regelgeving. Beide organisaties waarderen hun zelfstandigheid, maar denken dat veel activiteiten nu dubbel plaatsvinden. Na onderzoek is besloten om de meeste ondersteunende diensten (bijvoorbeeld ICT, administratie, personeelszaken) niet meer ieder apart uit te voeren. Door deze diensten bij één ondersteunend bureau neer te leggen, kunnen deze efficiënter en tegen lagere kosten worden uitgevoerd, wat ten goede komt aan het ‘echte’ werk: de zorg voor de cliënten. Syndion zal dat gezamenlijke Centraal Bureau aansturen. Vanaf 1 januari 2010 zal de samenwerking formeel van start gaan.

advertentie
advertentie