TCC steunt familiehuis

12 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Evenals in voorgaande edities heeft het bestuur van de Trias Champions Cup besloten om het toernooi ook functioneel te laten zijn voor een charitatief doel. Dit jaar is de keuze gevallen op de stichting van het familiehuis Daniël de Hoed. Deze keuze is hen ingegeven door het boekje wat Fred Stamkot, een bijna legendarische keeper van Unitas, schreef. Dit boekje beschrijft zijn gevoel bij de ernstige ziekte van zijn echtgenote. Daarnaast is de naamgever van het jeugdtoernooi, Leon Pellikaan erg jong overleden aan de gevolgen van een vreselijke ziekte.

Bij de contacten, die de organisatie met de directeur van het familiehuis had, kwamen twee wensen heel duidelijk naar boven. De eerste wens was, u raadt het al, geld inzamelen. De tweede wens betrof het meewerken aan de naamsbekendheid van de stichting. Er zijn in Nederland veel huizen verbonden aan medisch centra. Deze hebben meestal grote naamsbekendheid en delen mee in grote sponsoracties. Het familiehuis, wat verbonden is aan de Daniël de Hoed kliniek in Rotterdam, is veel minder bekend. Ze is echter voor een groot deel afhankelijk van bijdragen van gulle gevers. De organisatie wil op verschillende manieren proberen om deze naamsbekendheid te vergroten.

Voor het inzamelen van geld wordt er niet terug gevallen op een collectebus. Tijdens het toernooi worden er machtigingskaarten uitgedeeld. Daarmee kan iedere persoon zelf beslissen of er wel of geen bijdrage wordt gegeven. De bijdrage kan op verschillende manieren worden gegeven. Het is de bedoeling dat de kaarten centraal verzameld worden. Aan het eind van het toernooi wordt de opbrengst geteld en bekend gemaakt.

advertentie
advertentie