Kerstmarkt gymnasium

13 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de hal van het WLZ-gebouw bij het gymnasium Camphusianum wordt woensdag 16 december een gezellige kerstmarkt gehouden. De opbrengst hiervan gaat naar het project Kenia van Going Global.

Edukans Going Global verbindt al 11 jaar scholen in Nederland met scholen in ontwikkelingslanden. Niet de 'professional' is in dit project de deskundige, maar een leerling zélf! Ieder jaar staat een ontwikkelingsland centraal als actieland. Voor het jaar 2009-2010 is dat Kenia.

In de voorjaarsvakantie van 2010 gaan 2 leerlingen van het gymnasium Camphusianum samen met een groep andere Nederlandse leerlingen als verslaggever een week naar Kenia. Ze ontmoeten leeftijdgenoten en verdiepen zich in thema’s die met onderwijs en ontwikkelingssamenwerking te maken hebben. Na de reis doen zij met een hart en hoofd vol verhalen verslag van hun ervaringen. De leerling is ervaringsdeskundige en laat de medeleerlingen in actie komen… voor beter onderwijs in Kenia.

Op de kerstmarkt kunt u onder het genot van een kopje koffie, thee of warme chocolademelk met iets lekkers erbij (gemaakt door de ouders van de leerlingen) genieten van muziek door leerlingen, u kunt een enveloppe trekken, kerststukjes kopen. Ook hebben de senioren weer prachtige kerstkaarten gemaakt die voor een schappelijke prijs verkocht worden. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen is er een speciale enveloppenkraam, ze kunnen sjoelen, grabbelen en het kerstwerpspel spelen. Daarnaast is er voor de jongeren vanaf 12 jaar ook een aantal leuke activiteiten waaronder een mega-twisterspel.

Leerlingen van klas 2d spelen om 12.45 en om 13.45 uur het toneelstuk: A Christmas Carol. De markt begint om 11 uur en is om 17.00 uur afgelopen.

advertentie
advertentie