Geslaagde samenwerking RSD en Rivas

14 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Rivas Zorggroep heeft in Gorinchem samen met de Regionale Sociale Dienst (RSD) vanaf september en proef gedaan. In deze proef is nagegaan of cliënten van deze dienst geschikt zijn voor een opleiding in de zorg.

Van de tien mensen die aan deze proef hebben deelgenomen gaan zes mensen binnenkort starten met een BBL-opleiding starten (Beroepsbegeleidende leerweg) bij het Da Vinci college in Gorinchem. Een ander krijgt een arbeidscontract aangeboden bij Rivas Zorggroep. Deze positieve resultaten hebben Rivas Zorggroep doen besluiten in februari nogmaals op deze manier personeel te werven.

Rivas zoekt medewerkers voor de verzorging en verpleging op diverse niveaus. Voor deze functies richt Rivas zich op mensen met of zonder uitkering, uit verschillende leeftijdscategorieën en met verschillende culturele achtergronden. De selecties hebben plaatsgevonden bij de RSD en door middel van speed daten in Het Gasthuis, onderdeel van Rivas Zorggroep. Thea Clements, werkzaam bij Rivas Zorggroep en projectleider van deze proef, heeft de uiteindelijke kandidaten geselecteerd. Vervolgens zijn de kandidaten in de praktijk getoetst op werknemer zijn, samenwerken, communicatie en leerbaarheid.

Cor van Vlaanderen, regiomanager bij Rivas Zorggroep: ,,Deze pilot is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de zorg. Daarnaast hoopt Rivas Zorggroep getalenteerde mensen binnen te halen, die tot op heden nog geen kans gehad hebben om zich binnen de zorg te ontwikkelen."

In het werkgebied van de RSD ontvangen meer dan 1.100 mensen een Wet Werk en Bijstand-uitkering (WWB). Ook voor werkzoekenden zonder uitkering is het project interessant gebleken. De gemeente heeft voorzien in mogelijkheden en middelen om aan dit project deel te nemen.

advertentie
advertentie