Medailles voor turnsters van OKK bij de Bosan Cup

14 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Voor de tweede divisionisten van gymnastiekvereniging OKK is het wedstrijdseizoen van start gegaan met de Bosan Cup in Woerden. Bij de verdeling van de prijzen mocht de 7-jarige Sharon Ringlever bij vloer een derde plaats ophalen en bij brug zelfs een eerste plek. Yasmine Assaban behaalde een derde plaats.

Bij de allerjongsten categorie pre-instap nam Sharon Ringlever deel. Voor Sharon was het haar allereerste grote wedstrijd. Na een vrij goed begin op sprong volgde een hele mooie brugoefening. Bij de balk ging het jammer genoeg wat minder goed en moest ze vier keer vroegtijdig het toestel verlaten. Op de vrije oefening was het voor haar de allereerste keer dat ze op een vloer van 12 x 12 meter stond. Met hulp van assistent trainster Brenda Boes kwam ze een heel eind.

Robin van Helden uit Rijswijk maakte een goede start met sprong bij de instap meisjes. Helaas kon ze dit goede begin niet continueren bij de volgende toestellen en maakte ze hier en daar wat foutjes. Annick Nederlof uit Hardinxveld turnt in de andere wedstrijden altijd in de derde divisie, maar omdat haar brug oefening tweede divisie waardig is wilde ze graag een keer mee doen met deze wedstrijd. Met de allerbesten kon ze niet mee komen, maar een eindklassering in de middenmoot was voor haar een goed resultaat.

Yasmine Assaban is een wat meer ervaren turnster bij de pupillen 2. Ze begon licht geblesseerd aan de wedstrijd en was misschien daardoor erg zenuwachtig. Haar beste toestel is de balk en daar mocht ze de wedstrijd mee starten. Jammer genoeg ging het niet helemaal goed en miste ze door een val een goede klassering en daardoor een medaille. Bij brug en sprong kon ze goed mee komen met de andere turnsters en bij vloer liet ze een aansprekende oefening zien.

Met 13 jaar is Amber Donjacour eerstejaars junior. Net als vele andere turnsters heeft ook zij moeite met de vele aanpassingen van de oefenstof. Voor het eerst is het mogelijk meer te scoren dan 10 punten. Voor Amber bleek dat nog geen haalbare kaart op brug, balk en vloer. Bij sprong wist ze echter 11.3 punten te scoren.

Op zondag was er nog een parenwedstrijd. Voor OKK hebben Yasmine Assaban en Amber Donjacour deel genomen. Voor zowel Yasmine als voor Amber verliep de wedstrijd beter dan een dag ervoor al werden ze geen eindwinnaar. Een keurige plaats in de middenmoot (11e) stemde echter een ieder tevreden.

advertentie
advertentie