Kerst in het Open Pastoraat

17 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Met verruimde winkeltijden, drukte bij tuincentra en overvolle boodschappenkarren zou je bijna vergeten dat kerst voor veel mensen meer of juist wat anders is dan een cadeau- en eetfestijn.

Toch kent bijna iedereen de betekenis van Kerst, in tegenstelling tot de meeste andere feestdagen die een religieuze oorsprong hebben. Tijdens Kerst wordt de geboorte van Jezus gevierd. In Bethlehem werd hij in een stal geboren. Die nacht kwam een engel bij enkele herders, die buiten in het veld op wacht zaten bij hun kudde. Door de verschijning van engelen werd de omgeving in een helder licht gezet. Kerst is het feest van het Licht.

In de dienst van het Open Pastoraat wordt kerst ook gevierd met een kerstboom, er wordt natuurlijk ook een feestelijke dienst van gemaakt, maar er heerst het vermoeden dat er meer is dan wat in de talloze folders aangeprezen wordt. Naar dat vermoeden wil men in deze dienst reiken.

Het thema van de dienst is ‘Welkom’ en de vraag die gesteld wordt is 'Hoe vier jij God?’. Voorganger is ds. Kirsten Slettenaar. Het koor Pastorale o.l.v. Daan Vliegenthart verleent haar medewerking en bekende Gorinchemse pianiste Olga Malkina bespeelt de vleugel. De dienst op deze 1e kerstdag wordt gehouden in de Exoduskerk aan de Mollenburgseweg te Gorinchem en begint om 10.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

advertentie
advertentie