Kerststeun voor leerlingen West-Java

18 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een mooi kerstgeschenk voor middelbare scholieren op West-Java: voorlopig kunnen zij weer naar school. Soroptimistclub Merwekring en Cordaid sponsoren de schoolbus en de lunches voor de leerlingen van het dorpje Cisarua. De stichting Java Village ontvangt deze maand 4300 euro dankzij diverse initiatieven in de regio Leerdam-Gorinchem.

Stichting Java Village steunt de mensen in dorpen op West-Java (Indonesië) en verbetert hun toekomstkansen. Onderwijs is hierbij natuurlijk belangrijk. Vaak is de middelbare school ver weg en is het vervoer te duur. Daardoor kunnen kinderen na de basisschool niet verder leren, terwijl per maand slechts tien euro per leerling nodig is. Een bedrag van 4300 euro maakt dan echt een verschil.

Soroptimist International is een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen die zich onder meer inzet voor de mensenrechten, in het bijzonder de rechten van vrouwen en kinderen. Club Merwekring is actief in de regio Leerdam en Gorinchem. Het sponsorbedrag voor de stichting Java Village is gerealiseerd door de leden. Zij organiseerden onder meer een jazzmiddag en verkochten kunstwerken van onder andere Toot Borsje en Brigitte Kleyn-Altenburger. De opbrengst is door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie Cordaid vermeerderd met 70%.

Voor meer informatie over Java Village of over de Soroptimistclub Merwekring, kunt u terecht op de websites www.javavillage.nl en www.soroptimist.nl

advertentie
advertentie