Prijzen voor OKK op kersttoernooi in Ochten

20 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM/OCHTEN - Een delegatie van turnsters en turners van OKK heeft zaterdag van zich laten horen op het Kersttoernooi in Ochten. In beide leeftijdscategorieën werden mooie prijzen behaald. Na inschrijving werden de turners en turnsters aan drie andere deelnemers gekoppeld. Met hun kwartet turnden ze een wedstrijd, waarbij werd afgeweken van de gebruikelijke wedstrijdtoestellen. Er werd pegasus gesprongen met trampoline, trampoline gesprongen en een lange mat oefening gedaan. Verder kon bij de dames keuze worden gemaakt uit balk of brug ongelijk en bij de heren tussen brug gelijk en rek.

In de jongste categorie namen voor OKK Emily Smit, Robin van Helden, Maaike Verschoor, Annick Nederlof en Yasmine Assaban deel. Deze wedstrijd resulteerde in een tweede plaats met haar kwartet voor Annick Nederlof en een eerste plaats voor het kwartet van Yasmine Assaban. Voor elke beste turnster en turner was door de sponsor nog een individuele beker beschikbaar gesteld. Deze werd behaald door Yasmine Assaban.

In de middag werd gestart met alle turnsters en turners van 12 jaar en ouder. De oudste deelnemer in dit veld was zelfs 42 jaar. Ook trainer Martijn van Rijt van OKK Gorinchem, maar turnend voor Hellas Tiel deed met deze wedstrijd mee. Toevalligerwijs werd hij aan Amber Donjacour gekoppeld. Verder deden in deze wedstrijd ook assistent trainsters Brenda Boes en Marielle Muilenburg mee alsook Celine Oirbans, Tara Wink, Iris Verwey en Rachel de Rooij. Bij de turners debuteerden Carlos Kraaijeveld en Dylan Vredenduin. Eindwinnaar werd het kwartet van Martijn van Rijt en Amber Donjacour met 153.50 gevolgd door het team van Rachel de Rooij en Tara Wink met 146.20. In het individuele klassement was er geweldig resultaat voor OKK, omdat Amber Donjacour hier eerste werd. Martijn kwam in het individuele klassement een paar tienden te kort om de eindoverwinning te pakken. Doron Beuns die twintig jaar jonger is en vele uren meer per week traint was de winnaar.