GKV redt het niet tegen koploper Antilopen

20 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM/LEUSEND - In een wedstrijd met twee gezichten hebben de korfballers van GKV de punten in Leusden moeten laten.

In de eerste helft was Antilopen in de kleine volle sporthal bijzonder schotvaardig en daar zaten fraaie doelpunten tussen. GKV verdedigde zwak en liet zelf mooie kansen onbenut. Bij de rust stond het 16-9 en dreigde een debacle.

Na de rust kwam er echter een ander GKV in het veld met voldoende verdedigende druk. Prompt ging de swung er bij de thuisclub uit. GKV kroop dichterbij door aanvallend zorgvuldiger te spelen en bij 19-16 kreeg GKV mooie kansen om op twee punten te komen en Antilopen in het nauw te brengen. Antilopen bracht echter de marge weer op vier punten en daarmee werd het gat te groot. Eindstand 24- 21.

Op 9 januari volgt met een blik op de rangllijst de belangrijke thuiswedstrijd tegen Albatros.

Doelpuntenmakers: Willem Roest 8, Eliza Roest 4, Rachid Maachi 3, Tamara van de Bosch 2, Saskia de Waard 2, Yvonne Casteleijn 1, Arjan de Hoog 1

Uitslagen: Antilopen-GKV 24-21; Albatros-Avanti 20-26; Tjoba-SDO 22-20; Rust Roest-Vriendenschaar 17-19.

Stand: Antilopen 6-11; Avanti 6-11, Vriendenschaar 6-9; Tjoba 6-8; GKV 6-4; Rust-Roest 6-3; Albatros 6-2; SDO 6-0.