PCG/SVO overwintert in de beker

20 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Als laatste wedstrijd voor de winterstop speelde tweedeklasser PCG/SVO voor de beker tegen eersteklasser Wiekslag 2 uit Alblasserdam/Papendrecht. In één van de sterkste wedstrijden van dit seizoen van de mannen van coach René Schoffelmeer zorgde het scoreverloop voor een veel spannender slot dan het spel liet zien. Door veel gemiste kansen werd het slechts 5-4.

De mannen uit Gorinchem/Groot-Ammers konden elkaar goed vinden, waardoor er keer op keer mannen alleen voor keeper Borsje van Wiekslag lagen om de goed uitgespeelde aanvallen af te ronden. Maar de goalie van Wiekslag wist de talloze 100% doelrijpe kansen erg vaak te verijdelen. Slechts vijf keer moest de goalie capituleren bij doelpunten van Chiel den Otter, Nicky Advocaat (2x), Menno Cloostermans en opnieuw Chiel den Otter. Hiertegenover stond dat ook de Gorinchemsche goalie een sterke wedstrijd keepte. Maar ondanks dat zag Wiekslag kans vier keer te scoren, voornamelijk in tegenaanvallen na zo’n gemiste kans door een PCG/SVO-er. Toen kort voor tijd bij een 5-4 voorsprong voor PCG/SVO een goed uitgespeelde Gorinchemsche aanval werd afgerond met een fraaie boogbal (omdat de keeper te ver voor zijn doel lag) eindigde het schot opnieuw tegen de paal. Daardoor bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal.

In de volgende ronde moet PCG/SVO 1 het opnieuw opnemen tegen een eersteklasser, dit keer BZ&PC 4 in Bodegraven.

Na de winterstop begint op 9 januari de gewone competitie weer in het Caribabad te Gorinchem met een thuiswedstrijd tegen NieMo Van Vliet 3 uit Nieuwerkerk ad IJssel/Moordrecht, aanvang 20.30 uur.

advertentie
advertentie