Verzamelen plastic afval?

21 maart 2010 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Afgelopen week kreeg ik een plastic zak met toelichting in mijn brievenbus over het verzamelen van plastic afval. Op zich een prima initiatief, maar, wat zijn de gevolgen? Plastic vuilnis verzamelen in een plastic zak en zelf, ik ben de jongste niet meer, de zak op mijn rug nemen of achter op mijn fiets plaatsen om naar een container te brengen. Hier klopt iets niet, ik betaal reinigingsrechten, daarvoor worden o.a. mijn containers opgehaald. De vuilniszakken moeten wel zelf aangeschaft worden, dus kost het wel geld! Daarnaast zijn de containers niet voor iedereen bereikbaar of te ver afgelegen geplaatst.

Waarom worden deze zakken met plastic afval niet opgehaald? Of waarom wordt er geen extra container geleverd, waarin ik mijn afval kan deponeren. Een container die per twee of drie weken wordt opgehaald? Al zal nog een container niet voor iedereen welkom zijn.

Een verkapte bezuiniging, ja, zeker! Ik hoorde via vrienden dat elders in het land de grijze container daardoor eenmaal per vier weken wordt opgehaald. Er is niets voor in de plaats gekomen en het bedrag van de gemeentelijke belastingen is niet minder geworden. Wilt u als gemeente het inzamelen van plastic afval stimuleren, geef dan een betere service! Bij nadere informatie in mijn omgeving krijg ik negatieve reacties. Men is o.a. om bovenstaande redenen, niet van plan daaraan mee te werken. Dat is toch niet de bedoeling van dit initiatief, gemeente doe er wat aan!

R. van Engelen

--------------------------------------------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

--------------------------------------------------------------------

advertentie
advertentie