Benefietfestival in Xinix voor Roparun

28 maart 2010 om 00:00 Nieuws

NIEUWENDIJK - Xinix in Nieuwendijk staat vrijdag 16 april opnieuw in het teken van de Roparun. Na het succes in 2009 wordt er op deze avond wederom een benefietavond georganiseerd door SLIM (Stichting Lichte Muziek) en Roparunteam De Buitenbeentjes. De deur zal opengaan om 19:30 en de eerste band betreedt het podium om 20.30 uur.

De Roparun is een hardloopestafette van Parijs naar Rotterdam over ruim 530 km en wordt al sinds 1992 gehouden met als doel geld inzamelen voor kankerpatiënten. Dit wordt o.a. gebruikt voor apparatuur in ziekenhuizen in heel het land en aan bijdrages aan bijvoorbeeld de Daniël den Hoed kliniek in Rotterdam. Het Roparunteam De Buitenbeentjes, ontstaan op het Prinsentuin College in Andel, doet sinds 2004 mee aan deze estafetteloop. In vergelijking met de editie van 2009 zijn er behoorlijk wat nieuwe leden bij het team gekomen, maar de samenstelling is op dit moment zo goed als compleet. Naast het volbrengen van de Roparun zelf, is geld inzamelen voor het goede doel natuurlijk het belangrijkste. Net als vorig jaar wordt er dan ook dit jaar weer een benefietavond georganiseerd in Xinix in Nieuwendijk.

Samen met SLIM, het popcollectief uit het Land van Heusden en Altena en met medewerking van poppodium Xinix wordt op 16 april een benefietfestival georganiseerd waar vijf bands optreden. De avond wordt om 20:30 geopend door rockband Purple Pineapple, een band die is ontstaan uit de SLIM workshops in 2008 en oefent in de kelder van Xinix. De set is opgebouwd uit een aantal eigen nummers en wat covers. De zanger en zangeres zorgen voor een mooi afwisselend geluid. Vervolgens zal coverband Frog Fever, ook met zangeres, uit het ‘Betuwe land’ de avond voortzetten met een lekker rauw en swingend geluid. Door een mix van hedendaagse rock, jaren zestig rock en lekkere vette blues raakt de band het publiek recht in het hart. De band is ontstaan uit een vorige coverband, waarin de ritmesectie maar liefst 14 jaar in samen gespeeld! Ervaring genoeg dus voor een strakke set in Xinix.

Untraceable, de enige band die vorig jaar ook mee deed, zal rond 22:15m uur het Xinix podium betreden met hun mix van pop/rock nummers. De band met zangeres zorgt voor een strakke en afwisselende show die staat als een huis. Na de velen jaren ervaring samen (sinds 2003) staat de band stevig in haar schoenen en zal zeker een mooie set neerzetten. Om 23:15 gaat het echt helemaal los op het podium met het jonge SugarSweet. De band is ontstaan in het najaar van 2008 en de muziek is te omschrijven als grooverock en wordt o.a. beïnvloed door bands als Rage Against The Machine en Foo Fighters. De laatste band van de avond zal ook zeker gaan zorgen voor een knallend slot. Rockcoverband Jackman’s Blue is al in 1991 ontstaan als een rockband met eigen nummers. Inmiddels heeft de band nu een enorm breed repertoire van rockcovers overgoten met het speciale JMB-sausje; waarbij niet alleen de scheurende gitaren maar ook de vocalen een belangrijke rol spelen. Spelvreugde en enthousiasme zijn voor de bandleden van levensbelang.

De entree is € 3,50.

advertentie
advertentie