Windroos in Den Haag tijdens presentatie Vakcollege Zorg

28 mei 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM / DEN HAAG - Een delegatie van de Windroos vertrok vorige week dinsdag richting Den Haag. In een zaal van het Bronovo ziekenhuis vond de presentatie plaats van het vakcollege Zorg. Tien scholen in ons land, waaronder De Windroos, beginnen na de zomervakantie met deze opleiding.

Margrieta Bakker, docente Zorg en Welzijn op De Windroos, gaat het komende jaar participeren in deze pilot. ,,Het Vakcollege is bedoeld voor leerlingen die vanuit de praktijk willen werken. Het is een opleiding waar we leerlingen weer trots op hun vak willen laten zijn," aldus een docent van De Windroos.

Minister Ab Klink van Volkgezondheid zei bij de presentatie dat het Vakcollege het antwoord is op het personeelstekort in de zorg. Dat tekort dreigt de komende jaren op te lopen tot ruim 400.000 arbeidsplaatsen. Staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs was ook aanwezig. Zij is blij met dit initiatief en zij is enthousiast over dit vernieuwende beroepsonderwijs.

Windroos-directeur Janny Rijks is blij dat ze met haar school meegaat doen aan dit bijzondere project. Jongeren kunnen er direct na de basisschool mee starten en worden in zes jaar opgeleid voor een baan in de zorg waarvoor in de regio werkgelegenheid is. De leerlingen zullen pas vanaf het vierde jaar stage gaan lopen en dan betaald worden via een Vakcollege cao. Aan de ziekenhuizen en verpleeghuizen waar leerlingen stage lopen, worden strenge eisen gesteld. De Windroos heeft goede contacten binnen dit werkveld en kan zo toekomstige leerlingen een prima opleiding bieden met een grote kans op werk.

advertentie
advertentie