Gezellige spellenmiddag in Café de Keizer

31 mei 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Café de Keizer was afgelopen zondag speciaal geopend voor een spellenmiddag. Op initiatief van Patrick Seij en Edwin van Gorsel werd deze middag voor vrienden en kennissen georganiseerd. Het werd een gezellige middag, waarbij onder het genot van een drankje diverse bordspellen met veel enthousiasme werden gespeeld.

Gerri, eigenaresse van Café de Keizer, is wel gewend dat er verschillende dingen georganiseerd worden in haar café en reageerde gelijk enthousiast toen haar gevraagd werd of de spellenmiddag in Café de Keizer gehouden mocht worden: ,,Normaal zijn we zondagmiddag dicht, maar voor dit soort leuke initiatieven ga ik graag open. We hebben zelf ook altijd wel spellen op de plank staan, maar als er dan ineens een grote groep mensen een gezellige plek zoekt voor hun hobby, help ik hen graag een handje.”

De spelmiddag was ontstaan doordat Patrick en Edwin in hun kennissenkring merkten dat er veel interesse was voor bordspellen. De spelmiddag was dan ook bedoeld om een ieder bekend te maken met de vele verschillende bordspellen. ,,En om nu met twintig personen om de keukentafel te gaan zitten is wat lastig,” volgens Patrick.

Huidige bordspellen zijn in de afgelopen 20 jaar erg ontwikkeld en veranderd ten opzichte van bijvoorbeeld bekende oudere spellen als Monopoly. De tafels waren gevuld met spellen zoals Kolonisten van Catan en Carcasonne, spellen die niet zoals traditionele bordspellen met een dobbelsteen gespeeld worden. Deze spellen zorgden door de goed doordachte spelregels en spelonderdelen voor veel spanning en spelplezier.

advertentie
advertentie