Visserijdagen in aantocht

26 juli 2010 om 00:00 Nieuws

WOUDRICHEM - De jaarlijkse visserijdagen in Woudrichem starten over drie weken. Het programma van de drie feestelijke dagen is compleet en zal eerdaags bij alle bewoners van Woudrichem en Oudendijk op de mat vallen. Voorafgaand aan de visserijdagen zullen er al diverse activiteiten plaatsvinden, zoals de start van de zalmtocht naar Sail Amsterdam met het Waterrandconcert.

De visserijdagen zelf starten op donderdag 26 augustus met een feestelijke opening op d'n Bol om 20 uur, waarbij diverse schepen uit de historische haven letterlijk en figuurlijk passeren. De schitterende, door Stichting De Historische Stadshaven, gerenoveerde Galg, zal op dat moment ook gepresenteerd worden aan het publiek. Zaterdags zal hier een visdemonstratie gehouden worden. Op vrijdag zal er 's middags een optocht zijn volgens het thema en 's avond is er een korenavond achter het Arsenaal. Op zaterdag zal de oude ambachtenmarkt weer veel bekijks trekken. Uiteraard is er een lekker visje te proeven. Aan het einde van de middag zal het bekende Pruuve Maor weer te vinden zijn rondom het Arsenaal, die op zondag, na de kerkdienst volgens het thema, herhaald zal worden.

Zaterdagavond eindigt met een muziekavond met medewerking van Beetpop en om 23.00 uur het traditionele vuurwerk. Dit is slechts een deel van het goed gevulde programma. Het volledige programma is te downloaden in pdf-formaat vanaf de website www.visserijdagen-woudrichem.nl. Klik hierbij op ' programma' in het linker menu. Mensen die op de hoogte gehouden willen worden van alle ontwikkelingen rondom én tijdens de visserijdagen kunnen hun naam en e-mail adres invullen op deze website.

advertentie
advertentie