Klinkend programma Zomerfeest

27 juli 2010 om 00:00 Nieuws

Het Zomerfeest wordt dinsdag 10 augustus op de Groenmarkt door de talentvolle band Profuna Ocean uit deze regio geopend. Dan treden de heren van Di-rect op. In de nieuwe samenstelling met Marcel Veenendaal op zang erbij en Vince van Reeken op toetsen is Di-rect gemotiveerder dan ooit. Hun eerste nieuwe single ‘Times are changing’ is in november uitgebracht. Nu gaat de Arkelstad kennis maken met de vernieuwde bezetting.

Topartiesten komen weer naar Gorinchem GORINCHEM – De stichting Zomerfeest Gorinchem heeft na een jaar van voorbereidingen het programma en de organisatie van de editie 2010 rond. De feestweek wordt dit jaar van dinsdag 10 tot en met zondag 15 augustus gehouden op de Groenmarkt. Die week staat de hele binnenstad bol van muziek want zoals altijd zullen ook op de Varkenmarkt en op het podium bij Busato aan de Arkelstraat veel artiesten optreden.

Meezingen en dansen

Op woensdag kan er, naast de smartlappen van Frans Duijts, ook lekker meegezongen worden met Starkoo en Tilt. Frans Duijts toert al enige jaren door het land als imitator van zijn grote held André Hazes. De mannen van Tilt zijn met hun coverrepertoire graag geziene gasten.

Voordat op donderdag de heerlijke soulklanken van Waylon over de Groenmarkt schallen, kunnen liefhebbers voorafgaand eerst nog genieten van de perfecte popliedjes van Rigby. Christon Kloosterboer maakt met zijn pop- en rockliedjes muziek voor breed publiek. Waylon heeft jarenlange ervaring met zijn rock- en soulstem. Hij verenigt muziek uit de jaren zestig en zeventig.

Vrijdag is het aan de DJ’s om met hun beats het publiek naar hogere sferen te brengen. Zo kan er de hele avond worden gedanst op muziek van Erick E, Gregor Salto en DJ Brasco.

Zaterdag staat van oudsher bekend als een knallende Zomerfeestavond. Natuurlijk op de eerste plaats vanwege het prachtige vuurwerk dat, na de lampionnenoptocht, Buiten de Waterpoort te bewonderen valt.

Maar er staan deze avond ook topartiesten op het podium. Zo komt Jaap laten horen waarom hij de terechte winnaar van X-Factor is. Jaap was rechtenstudent en werd in één klap professioneel zanger, met platencontract. Ralf zal laten zien dat hij als 14-jarige artiest niet miststaat tussen al die grote namen. Hij won het Junior Eurovisiesongfestival met zijn nummer ‘Click Clack’. Boston Tea Party maakt er met hun uitvoeringen van bekende hits en vele medleys een waar feest van. Waarna het de beurt is aan Xander de Buisonjé om de avond, in de voor hem typerende stijl, uit te luiden.

Op zondag sluit Wende Snijders met haar prachtige Franse chansons de zomerfeestweek af.

uHet programma en meer informatie van de stichting Zomerfeest Gorinchem 2010 is te vinden op website: www.zomerfeest-gorinchem.nl.

advertentie
advertentie