Leerlingen Jeugdtheaterhuis doen mee aan internationaal theaterproject

26 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM / LONDON - Bregje Doesburg, Emma de Zeeuw, Luc Di Muzio en Tijl Bolhuis staan zondag 26 september op de planken van de beroemde Royal Albert Hall in Londen. Bregje, Emma, Luc en Tijl volgen al enkele jaren theaterlessen bij het Jeugdtheaterhuis in Gouda, Gorinchem en Leiden. Samen met 120 kinderen uit de hele wereld vormen zij het World Children’s Theatre Ensemble en spelen zij in de unieke voorstelling ‘Voices for a Better World’. De voorstelling gaat over kinderrechten en wordt georganiseerd door de Britse organisatie Theatretrain in samenwerking met Arts by Children.

De kinderen zijn tussen de 12 en 14 jaar en afkomstig uit 31 verschillende landen over de hele wereld. Uit elk land reizen 4 kinderen af naar Londen. Van 18 tot en met 25 september gaan zij met elkaar repeteren om op 26 september een spetterende voorstelling neer te zetten. Maar het blijft niet bij 120 kinderen. Samen met 1000 kinderen van Theatretrain, een grote jeugdtheaterschool in Groot-Brittannië en medeorganisator van het project, zingen zij in ‘Voices for a Better World’ een aantal liedjes. Een groep professionele muzikanten zorgt voor de begeleiding.

Het is de eerste keer dat kinderen uit zoveel verschillende landen in één theatervoorstelling samenkomen. Het World Children’s Theatre Ensemble wordt georganiseerd door Arts by Children en Theatretrain. Arts by Children is een wereldwijde liefdadigheidsorganisatie, die zich inzet voor artistieke educatie van kinderen en jongeren in onderontwikkelde landen. Theatretrain is een grote jeugdtheaterschool in Groot-Brittannië. Al 18 jaar verzorgt Theatretrain jeugdtheaterlessen en daarnaast organiseert zij jaarlijks grootschalige theatervoorstellingen, met eigen leerlingen en schoolkinderen uit Groot-Brittannië.

advertentie
advertentie