Concert met oude muziek in Woudrichem

1 september 2010 om 00:00 Nieuws

WOUDRICHEM - In de st. Martinuskerk in Woudrichem wordt 11 september een concert met oude muziek gegeven. Er worden werken gespeeld van Telemann, Händel, Scarlatti en anderen. De aanvang is 19.45 uur. Entree is gratis.

De muziek wordt uitgevoerd door gelegenheidsensemble Musica Delectatio. Musica Delectatio bestaat uit zes enthousiaste musici, die er veel plezier aan beleven om samen muziek te maken. Deze muziekvreugde willen ze graag met de luisteraar delen. In Musica Delectatio spelen Martin Knotters (traverso), Geert Siereveld (blokfluit), Gerrianne Lobbezoo (blokfluit), Anne-Linde Visser (cello), Martin Lobbezoo (klavecimbel) en Reinier Korver (orgel en kistorgel). Op de lessenaars staat muziek uit de barok. Dat varieert van Bach tot Vivaldi en van een quartettino tot een fuga. Sommige muziekstukken zijn voor het voltallige ensemble, maar er zijn ook solo’s, duo’s en trio’s.

Na het concert wordt er een collecte gehouden. De onkosten van de avond zijn gesponsord, dus de hele opbrengst van de collecte is voor Woord en Daad. Woord en Daad is een organisatie voor armoedebestrijding in Azië, Afrika en Midden-Amerika.

advertentie
advertentie