Waaldijk moet open blijven

28 september 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – De Merwede- en Waaldijk bij Dalem moeten een weids en open karakter houden. Daarover was de gemeenteraad het donderdag eens bij de behandeling van het nieuwe bestemmingsplan voor dit gebied. In het voorstel worden enkele percelen niet meegenomen, omdat voor die locaties nog procedures bij de Raad van State lopen. Naar verluidt zouden daar grote huizen moeten worden gebouwd. De belangenvereniging Dalem is daartegen. De VVD-fractie diende een motie in om bij het nieuwe bestemmingsplan ook deze locaties mee te nemen.

Wethouder Arjen Rijsdijk vindt de motie eigenlijk overbodig. ,,Bestemmingsplannen moeten worden herzien, wettelijk verplicht en het is ook de wens van de gemeenteraad. Nu zijn er in dit oude bestemmingsplan veel reparaties, kleine deelbesluiten enzovoort. Een herziening is op zijn plaats en begint met deze startnotitie. Daarna gaat er nog veel water door de Merwede voordat er iets is vastgesteld; eerst de kaders, dan informatieavonden, een concept gaat vervolgens in de inspraak, dan volgen hoorzittingen en nog een presentatie in de gemeenteraad,” aldus schetste Rijsdijk de procedure.

,,Het is jammer dat de discussie zich nu toespitst op enkele woonlocaties terwijl het toch zo’n mooi ruim en landschappelijk gebied is. Maar het is duidelijk dat de meerderheid van de raad deze regio ruim en landschappelijk wil houden, conserveren. De motie van de VVD is daarom overbodig.”

advertentie
advertentie