Schilderijen van Dirk Slob in Artoteek

28 september 2010 om 00:00 Cultuur

GORINCHEM - In de Artoteek Gorinchem zijn vanaf vrijdag 24 september polderschilderijen te zien van Dirk Slob. De kleine tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van de expositie ‘De polder in beeld en geluid’ in het Gorcums Museum. Maar de presentatie valt ook in de Week voor de Amateurkunst die voor het eerst in Gorinchem plaatsvindt in de periode 25 september tot en met 2 oktober.

Dirk Slob is een man met een passie voor molens, stationgebouwen, plattegronden en landschappen uit zijn geboortestreek de Alblasserwaard. Hij werd in 1956 in Nieuwpoort geboren, is cliënt van Syndion en woont sinds vorig jaar in Gorinchem.

Dirk Slob tekent en schildert meestal uit zijn hoofd en maakt soms gebruik van plaatjes. Zijn werk is kleurrijk, expressief en herkenbaar.

Outsider-art

Van alle technieken die hem worden aangeboden zet hij zijn favoriete onderwerpen om in tekeningen, schilderijen, collages of ruimtelijk werk.

Dat werk wordt gerekend tot de outsider-art, kunst van verstandelijk gehandicapten dat door aanleg en ontwikkeling een sterk intuïtief karakter heeft en veelal spontaan tot stand komt.

De onderwerpen hebben een verhalend karakter en staan dicht bij de beleving van de maker.

Behalve door zijn woongebied, de Alblasserwaard, laat Dirk Slob zich ook inspireren door zijn uitstapjes in Nederland en vakantiereizen in het buitenland.

Tentoonstelling

De tentoonstelling werd vrijdag 24 september om 16.00 uur geopend en duurt tot en met 15 oktober. Artoteek Gorinchem, Grote Markt 17, 4201 EB Gorinchem.

Deze bijzondere tentoonstelling van Outsider-art van Dirk Slob is te zien tijdens de openingsuren van het Gorcums Museum: dinsdag tot en met zaterdag 10.00 - 17.00 uur, zondag 11.00 - 17.00 uur (vanaf 1 oktober 13.00 - 17.00 uur).

advertentie
advertentie