Chocoladeletters van vv Altena

19 oktober 2010 om 00:00 Algemeen

NIEUWENDIJK - Vanaf begin oktober komen de leden van voetbalvereniging Altena in Nieuwendijk langs de deuren om Verkade Fairtrade chocoladeletters te verkopen. Een deel van de opbrengst van deze letters komt ten goede aan de voetbalvereniging.

Overal in Nederland komen leden van voetbalclubs in actie voor hun eigen club door verkoop van Verkade Fairtrade chocoladeletters. Het is een actie die zowel bijdraagt aan de verbetering van de situatie van cacaoboeren in Afrika, als de lokale voetbalvereniging. Voor iedere verkochte Fairtrade chocoladeletter gaat €1,- naar de voetbalclub.

De Verkade Fairtrade melkchocolade letter S in 135 gram is te bestellen voor €2,50 per letter. In oktober komen de leden van Altena langs de deuren om de bestellingen op te nemen en vanaf 14 november wordt deze letter thuisbezorgd door de leden.

Verkade chocolade letters zijn vanaf 2009 Fairtrade. Het Max Havelaar keurmerk garandeert dat de boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke, kostendekkende prijs krijgen voor hun cacao en rietsuiker. Bovendien ontvangen ze boven op deze prijs een vaste ontwikkelingspremie voor bijvoorbeeld het bouwen van scholen of het slaan van waterputten.

advertentie
advertentie