Fitness voor iedereen bij sportschool Fit4U

26 oktober 2010 om 00:00 Algemeen

Toch heeft Fit4U meer te bieden dan alleen gezelligheid. Er is voor ieder wat wils. In een normale week komen er kinderen van zeven, tot senioren van tachtig sporten bij de sportschool Buiten de Waterpoort. En alles wat er tussenin zit.

GORINCHEM - ,,Het allerbelangrijkste van een sportschool is dat je je er thuis moet voelen. Als iemand zich niet op zijn gemak voelt in de sportschool komt hij ook niet terug.” Willem Bakker, sportschoolhouder van Fit4U vertelt wat hij het belangrijkste vindt aan een goede sportschool. ,,Mensen moeten het gezellig vinden om te sporten. Het is leuk dat mensen met mij of met elkaar een praatje maken. Dat gaat hier eigenlijk vanzelf.”

Door Hidde Remmerswaal

Voor de jongsten is er bijvoorbeeld jeugdkickboxles, terwijl de ouderen er terecht kunnen voor een seniorenprogramma. Dat is er speciaal op gericht om het dagelijks leven zo aangenaam mogelijk te maken. Zo zitten er geen springoefeningen in, zodat de gewrichten niet worden belast.

Maar zoals gezegd is er voor iedereen iets te doen. Conditie opbouwen? Dat kan met (virtueel) spinnen, zumba, bootcamp, aerobics, of door gebruik te maken van de vele cardiotoestellen in de cardioruimte van Fit4U. Iets aan de zelfverdediging doen? Volg de boks of kickboxlessen. En natuurlijk is het ook mogelijk om gebruik te maken van de fitnessruimte, waarin voor elke mogelijke spiergroep wel een machine staat.

Dat iedereen kan sporten is heel belangrijk, volgens Bakker. ,,Ik vind het belangrijk dat mensen betalen voor wat ze willen doen. Niet iedereen komt het hele jaar door sporten. Vlak voor de zomervakantie is het hier drukker, omdat mensen af willen vallen voor de zomervakantie. In januari loopt het hier ook een beetje vol, vanwege de goede voornemens, en omdat de kilo’s van de Kerstvakantie er af moeten. Bij Fit4U is het dan ook mogelijk om één maand van tevoren het abonnement op te zeggen.”

Om Fit4U helemaal aantrekkelijk te maken heeft Bakker de tien-ritten-kaart: ,,De tien-ritten-kaart is geldig voor elke sport: zumba, aerobics, maar ook spinnen. In de winter komen hier vaak wielrenners spinnen, als het buiten te slecht weer is om te fietsen.”

Bakker wil wel benadrukken dat het belangrijk is om met regelmaat te blijven sporten, anders is de motivatie snel weg. Probeer regelmatig te blijven sporten. Dan is het veel makkelijker vol te houden.”

advertentie
advertentie