Titel favorieten voldoen aan verwachtingen, SVW stelt teleur

2 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De 14de editie van de Trias Champion Cup is gestreden. Sliedrecht mag zich een jaar lang de ongekroonde zaalvoetbalploeg van de regio noemen. Tussen de 20- en 25.000 toeschouwers passeerden de poorten van de Gorcumse Oosterbliek. Vanaf de eerste toernooi dag op zaterdag 18 december zat de hoofdtribune vol. Ruim voor de halve eindstrijd en de finale waren de kaarten niet meer te koop. Noodgedwongen moest de organisatie dagen voor de eindstrijd de telefoonnummers van de site halen omdat deze roodgloeiend stonden met verzoeken om toegangsbewijzen.

Patrick van Benthem van Sliedrecht werd verkozen tot doelman van het toernooi. Kozak Arda Havar werd niet alleen gekozen tot speler van het toernooi, maar ging daarnaast ook nog eens met de topscoorders beker naar huis. Hij scoorde 11 treffers. In totaal werd er in het gehele toernooi 322 maal gescoord in 43 wedstrijden, een gemiddelde van 7.5 per wedstrijd. De grootste overwinning werd deze editie geboekt door Unitas dat VVAC op woensdag 22 december met 0-11 terug naar Ottoland stuurde.

Een van de hoogtepunten tijdens deze editie was het zorgvuldig geheim gehouden optreden van niemand anders dan Lee Towers op de finale dag. Tegenvallers waren er ook te noteren. Zo bleven SVW, Lekvogels, SVS’65 en HSSC’61 puntloos tijdens het toernooi. Met maar drie gescoorde treffers was SVW ronduit de minst scorende ploeg in de 14de editie. Een regelrechte blamage voor de streepjes, zevenvoudig winnaar van de titel, die zich voor het eerst sinds het bestaan van het toernooi niet wisten te plaatsen voor de volgende editie. De Molenburgers kwamen met een veredeld B-team naar de Oosterbliek wegens, laten we maar zeggen, blessures en afzeggingen. Ondanks de getoonde strijdlust had het team van Cees van Balen en Edwin van der Zouwen niets te zoeken in de Oosterbliek en ergo, het nam ook nog eens de plek in van teams die wel graag met een sterke selectie aan het evenement hadden willen deelnemen. Volgende editie zijn de lotingsregels echter drastisch veranderd, zodat het zo maar kan zijn dat het dit jaar 100 jaar bestaande Gorcumse voetbalbolwerk wel eens lang naar deelname kan fluiten.

Van de favorieten maakten bijna alle ploegen hun kandidatuur waar. Alleen SteDoCo sneuvelde verrassend in de poule fase. Kozakken Boys, Unitas, LRC, Schelluinen en GJS bereikten de knock-out fase. Haaften, Leerdam Sport en de latere winnaar Sliedrecht waren de aangename verrassingen. Het sponsorcontract met het Trias is afgelopen, maar de organisatie is volop in onderhandeling met nieuwe kandidaat hoofd sponsoren, zodat Sliedrecht eind dit jaar haar titel ongetwijfeld kan gaan verdedigen.

advertentie
advertentie