Waterpolowedstrijd PCG/SVO gestaakt

9 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Onder het oog van de filmploeg van het Gorcumse sportgala lieten de mannen van aanvoerder Chiel den Otter zien waarom ze ook dit seizoen een serieuze kampioenskandidaat zijn. PCG/SVO legde in het begin van de wedstrijd tegenstander Alkemade 2 uit Roelofarendsveen een hoog tempo op. De goed uitgevoerde zoneverdediging en uitermate effectieve contra-aanvallen zorgde er voor dat PCG/SVO in de eerste periode soeverein kon uitlopen naar een 3-0 voorsprong. De doelpunten werden gemaakt door Lennart van Wieren, Derek Klad en Bert van Dam.

Alkemade besloot het toch al fysieke spel wat op te voeren en dat had in zoverre succes dat de mannen van coach René Schoffelmeer zich een beetje lieten verleiden zich aan dat spel aan te passen. Daardoor werd het spel in de tweede en derde periode wat onrustiger, al kon de voorsprong wel worden geconsolideerd. De uitstekend keepende Jochem van Wieren moest naast de goede reddingen ook vier keer een doelpunt toestaan, maar met doelpunten van Menno Cloostermans, opnieuw Derek Klad en twee doelpunten van Nicky Advokaat was het na drie periodes 7-4, al stond er op het scorebord 7-5. Dit kwam door een ongelukkige schrijffout aan de jurytafel, maar in de rust tussen de 3e en 4e periode werd dit na overleg met de scheidsrechters rechtgezet, zodat de 4e periode daadwerkelijk begon met de voorsprong van 7-4. Maar bij Alkemade kon niet iedereen hiermee vrede hebben, eerst werd de coach door de scheidsrechters weggezonden en even later kon ook de aanvoerder (keeper) van de ploeg uit Roelofarendsveen inrukken wegens aanhoudend commentaar. Menno Cloostermans maakte in de laatste periode nog wel 8-4, maar daarmee kwam de wedstrijd tot een eind, want de middenbal kon door Alkemade niet meer worden genomen. Want opnieuw moest een wisselspeler van Alkemade op last van de scheidsrechters vertrekken wegens commentaar en toen hij dit weigerde restte er voor de scheidsrechters niets anders dan de wedstrijd te staken.

Alkemade heeft nog wel protest ingediend tegen het scoreverloop. Of de wedstrijd nog moet worden over- of uit-gespeeld en zo ja wanneer zal door de tuchtcommissie worden bepaald.

advertentie
advertentie