TopZorg-predikaten voor Beatrixziekenhuis

12 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Beatrixziekenhuis, onderdeel van Rivas Zorggroep, heeft onlangs maar liefst vijf nieuwe TopZorg-predikaten in de wacht gesleept. Het gaat om de behandelingen van borstkanker, liesbreuk, meniscus, spataderen en staar. Reeds eerder kreeg het ziekenhuis TopZorg-predikaten voor de behandeling van heupen, knieën en hernia’s. Het TopZorg-predikaat is een kwaliteitsstempel dat zorgverzekeraar Menzis toekent voor behandelingen in ziekenhuizen die voldoen aan strenge criteria.

Bij de selectie van zorgaanbieders voor haar klanten staat voor Menzis kwaliteit voorop. “Dat sluit helemaal aan bij onze ideeën over goede zorg”, aldus Mirjam Lormans, directeur Beatrixziekenhuis. “We zijn hartstikke trots op de TopZorg-predikaten. Het bewijst dat we kwalitatief uitstekende zorg leveren en dat we dit snel en goed doen. Ook op het gebied van goede informatievoorziening voldoen we aan de eisen. Deze predikaten betekenen voor de patiënt extra zekerheid en een pluim voor onze specialisten en medewerkers.”

De criteria voor TopZorg zijn objectief. Ze zijn mede tot stand gekomen na gesprekken met de Nederlandse Patiënten- en Consumenten Federatie (NPCF), patiëntenverenigingen en medisch specialisten. De criteria voor medische kwaliteit komen voort uit het landelijk traject Zichtbare Zorg. Bij de snelheid van behandeling staat de toegangstijd en de tijd vanaf aanmelding tot behandeling voorop. Bij het criterium informatie gaat het vooral om het verstrekken van schriftelijke en mondelinge informatie aan de patiënt.

advertentie
advertentie