Medailleregen voor Olympia Herwijnen op vijfde divisie wedstrijd

16 januari 2011 om 00:00 Nieuws

HERWIJNEN - Zeventien turnsters van GV Olympia Herwijnen kwamen afgelopen zaterdag in actie bij de tweede voorronde van de vijfde divisie turnen in Aalst. Acht turnsters mochten een medaille mee naar huis nemen.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de jongste turnsters van de dag, de pre instappers en instappers. Gaby Hoving, Laura Drost, Elsa van de Broek, Selina van de Kuit en Tessa Lagerwey hebben een goede wedstrijd geturnd in de categorie Pre instap niveau 12. Het ging al stukken beter dan de vorige wedstrijd want nu wisten de turnsters hoe het er op een echte wedstrijd aan toe gaat. Elsa won zilver, Laura en Gaby brons. Tessa werd elfde en Selina vijfde.

Jasmijn Middelman en Talitha van Malestijn doen dit jaar ook voor het eerst aan wedstrijden mee, maar dan in de categorie instap niveau 11. Talitha mocht de vorige keer met goud naar huis en Jasmijn had wat last van de zenuwen. Nu turnden zij allebei stabiel en namen beiden het brons in beslag.

De tweede wedstrijd was het de beurt aan Marianne de Bruin, Michelle de Bruijn, Lotte Heij en Yvet van Milligen. Met de balk had iedereen wat moeite, gelukkig had Lotte hier geen last van. Op de andere toestellen hebben zij erg goed gepresteerd. De bronzen medailles gingen naar Lotte en Marianne. Michelle stond net naast het podium op een zevende plaats en Yvet werd tiende.

Willemijn Burggraaf, Joelle Bouw, Bertie Treffers, Tara de Bruin, Marjoleine van Huisstede en Noelle van Kranenburg kwamen tijdens de laatste wedstrijd in actie. Bertie, Marjoleine, Tara en Noelle hebben een goede wedstrijd geturnd in de categorie pupil 2 niveau 9. Niet zo perfect als de vorige wedstrijd, maar toch eindigden zij hoog in de lijst. Marjoleine en Bertie grepen net naast de medailles en eindigden op een vijfde en zesde plaats. Noelle heeft zichzelf wel verbeterd en werd twaalfde. Tara stond op een mooie veertiende plaats.

Willemijn en Joelle komen uit in de categorie Jeugd niveau 8. De vorige wedstrijd ging dit bij beide meisjes nog niet zo best. Nu lieten zij zien dat ze wel degelijk meetellen in dit deelnemersveld. Willemijn ontving de bronzen medaille en Joelle werd twaalfde van de 42 turnsters.

advertentie
advertentie