Waterpoloërs struikelen bijna in ondiep bad

16 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Bij de eerste uitwedstrijd van de waterpoloërs van PCG/SVO in 2011 moest in het kleine bad in Brielle niet alleen tegenstander De Duck, maar ook de nadelen van hun zwembad worden overwonnen. Het bad is (te) smal en op één speelhelft is het zo ondiep dat je er kunt staan. De Gorcumers hadden hier veel moeite mee en wisten het struikelblok pas in de laatste periode te omzeilen. Door een slotoffensief werd gewonnen met 5-6 en zo gingen de punten dus toch mee naar Gorinchem.

De spelregels zeggen dat behalve de keeper niemand van de bodem gebruik mag maken. Dat was in zwembad De Duckdalf in Brielle bijna ondoenlijk en scheidsrechters moeten de keuze maken of ze de hele wedstrijd steeds zouden afblazen als een speler op het moment dat hij zich met het spel bemoeit op de bodem staat. De dienstdoende scheidsrechter, die de wedstrijd ook nog eens alleen moest fluiten omdat er geen tweede scheidsrechter was, besloot om er maar helemaal niet voor te fluiten.

Dat bleek allemaal een grotere hindernis te zijn voor de ploeg uit Gorinchem dan voor de thuisspelende club. De Duck maakte het speelveld steeds erg klein, waardoor de meeste aanvallen van heren 1 werden zo getrechterd dat de vele kansen om zeep werden geholpen. Daardoor kon De Duck op een voorsprong van wel 3-0 komen, voordat PCG/SVO wat kon terug doen. Maar ondanks de doelpunten van Rimmer Genee en Derek Klad begon de laatste periode met nog steeds een voorsprong (5-3) voor De Duck.

Aanvoerder Chiel den Otter en de vooral in de laatste periode weer uitstekend keepende Jochem van Wieren stuwden de ploeg op tot een slotoffensief. En dat had succes, want waar eerst veel kansen werden gemist wist PCG/SVO met doelpunten van opnieuw Derek Klad, Mark van den Brom en tot slot weer Rimmer Genee de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

advertentie
advertentie