Gorkumse scholen in actie voor de Voedselbank

16 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Da Vinci College, scholengemeenschap de Windroos en het Gymnasium Camphusianus kwamen eind van vorig jaar in actie voor de allerarmsten medemens in Gorkum. Afgelopen donderdag werd aan het bestuur en vrijwilligers van de Voedselbank Gorinchem een cheque van € 1000,- aangeboden, namens het Da Vinci College. Eén van de leerkrachten en een leerling kwamen de cheque persoonlijk overhandigen op het uitdeelpunt van de Voedselbank. Met veel enthousiasme en inzet hebben de leerlingen van deze school eind december een kerstmarkt georganiseerd waarvan de opbrengst voor de Voedselbank Gorinchem was bestemd.

De scholengemeenschap de Windroos had het afgelopen jaar als “goede doelen project” de Voedselbank uitgekozen. De leerlingen hebben voor de kinderen van de cliënten van de Voedselbank verjaardagsdozen gemaakt, met als doel dat hun verjaardag feestelijk gevierd kan worden.De inhoud van de verjaardagsdoos bestaat ondermeer uit: slingers, ballonnen, pannenkoekmix, stroop en een cadeautje.

Op 17 december zijn de pakketten aan de bestuursleden van de Voedselbank, mevrouw van der Wal en de heer van Hoven, overhandigd. Het eerste pakket kon diezelfde dag aan één van de kinderen worden overhandigd. Met veel vreugde werd het pakket in ontvangst genomen.

Gymnasium Camphusianum had het afgelopen jaar meerdere keren een activiteit op touw gezet om geld in te zamelen. Als afsluiting organiseerden zij aan het eind van het jaar ook een kerstmarkt.Terwijl men kon genieten van een kop erwtensoep, chocolademelk, koffie, thee met eigengebakken koek of cake, kon men de hele middag luisteren naar live muziek. Onder enthousiaste leiding van de muziekdocent werd er door leerlingen een afwisselend programma ten gehore gebracht.Eind december mocht de heer A.van Hoven een cheque van € 1450,- voor de Voedselbank in ontvangst nemen.

advertentie
advertentie