Wild Cats makkelijke prooi voor Goba

16 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Tegen hekkensluiter Wild Cats uit Nijmegen heeft Goba geen moment problemen gekend om de overwinning veilig te stellen.

Al vanaf het eerste fluitsignaal was Goba gretig tegen de Wild Cats. De Gorcumse basketballers pakten in het eerste kwart al een grote voorsprong van 24-9 en hadden daarmee de tegenstander al snel op de knieën. Wild Cats kwam nauwelijks in het stuk voor en het publiek vermaakte zich kostelijk om de af en toe hilarische missers van de Nijmegenaren. Onder de basket heerste Goba zowel verdedigend als aanvallend, vooral door het opvallend goede spel van Bart Tielemans die zijn grote vrijheid maximaal benutte. Met een paar doeltreffende driepunters zorgde hij ervoor dat Goba met de rust al een beslissende 48-27 voorsprong had.

Na de pauze mocht Wild Cats wat dichter aansluiten bij Goba, dat moeite had om zich tegen de zwakke tegenstander in te spannen. Individueel stak Goba met kop en schouders uit boven de mannen uit Nijmegen en was het voor hen een ongelijke strijd. Goba drong nog even aan om de 100 punten te halen maar de motivatie nam gedurende de laatste minuten sterk af en daardoor kon Wild Cats nog terugkomen tot 89-58.

Met deze makkelijke overwinning behoudt Goba zijn plaats in de hoogste regionen van de promotiedivisie. Aanstaande zondag zal de ploeg proberen deze positie te behouden tegen Punch, dat om 13.30 uur tegenstander is in de Oosterbliek.

Topscorers: Steve van Eck 17, Jerôme de Vries 16, Ardan Cusell 16, Bob de Graaf 14, Bas Gaarthuis 11 en Bart Tielemans 10 punten.

Periodestanden; 24-9, 24-18, 23-18 en 18-13.