Weinig succes in beker voor Unitas en Schelluinen

17 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM/SCHELLUINEN - Zowel Unitas als Schelluinen wisten zich niet te plaatsen voor de volgende ronde van de districtsbeker. De Gorcumers gingen opzichtig onderuit tegen vierde klasser Jong Brabant, terwijl de reserves van UNA te sterk waren voor Schelluinen dat ook nog eens spits Amanzada met een zware blessure zag uitvallen.

Jong Brabant-Unitas(zo) 3-2

Ook tegen vierdeklasser Jong Brabant kon Unitas het niet bolwerken en verdween daardoor via de achterdeur uit de districtsbeker. De Gorcumse tweede klasser had dat helemaal aan zichzelf te wijten, al zal op Molenvliet zeker met de beschuldigende vinger naar arbiter Trions gewezen worden. De leidsman kende om onduidelijke reden de thuisploeg in de slotfase een strafschop toe en stuurde ook nog eens doelman Nick de Jong met rood naar de kleedkamer. De bezoekers kwamen door doelpunten van Mark Damen en Alwin van der Heijden nog wel op een 0-2 voorsprong, maar gaven daarna in plaats van de score verder uit te bouwen, de touwtjes uit handen en zagen de thuisploeg er langs en er over gaan.

UNA-2-Schelluinen 3-1

Ook Schelluinen hoeft zich alleen nog maar te gaan richten op de competitie. Tegen de reserves van zondag hoofdklasser vonden de elf van trainer EdinCuric hun Waterloo. Bij rust keken de Scaluners al tegen een 2-0 achterstand aan tegen een technisch superieur UNA-2 dat na de rust de wedstrijd definitief besliste. Rick Adjei redde nog wel de Schelluinse eer, maar dat was van onderschikt belang omdat de bezoekers spits HasibAmanzada met een zware enkelblessure naar de kleedkamer zagen vertrekken.