Belabberde competitiehervatting Schelluinen

22 januari 2011 om 00:00 Nieuws

Ploeg weet tegen Bruse Boys geen kans te creëren

SCHELLUINEN - Na het vorige week verloren bekerduel tegen UNA-2 verloor Schelluinen ook de eerste competitiewedstrijd na de winterstop kansloos tegen Bruse Boys. Dat de teller op Sportpark Scalune na 90 minuten op 0-1 bleef steken, was meer geluk dan wijsheid en vooral te wijten aan het gemis aan scherpte van de tegenstander en een aantal goede reddingen van doelman Jeffrey ter Veer.

door Gerard Droog

,,Als je niet wil winnen, ga je ook niet winnen,” waren de overduidelijke woorden van sluitpost Jefrrey ter Veer toen hij na afloop van het kansloos verloren treffen tegen laagvlieger Bruse Boys teleurgesteld het veld verliet. Ongelijk had hij bepaald niet. Schelluinen wist in tweemaal 45 minuten geen enkele kans te creëren en legde een meer dan povere vertoning op de grasmat. Ook Edin Curic, coach van de blauw/witten, beaamde dat na afloop ruiterlijk: ,,Een hele slechte partij voetbal. Vooral in de eerste helft kwamen wij er tegen een goed verdedigende tegenstander niet aan te pas. Had het bij rust 0-3 gestaan, had ik niets te klagen gehad. In het tweede bedrijf zag ik wel meer inzet van mijn ploeg, maar gevaarlijk werden wij geen moment. Het gemis aan trainingsuren was vanmiddag goed te zien. Tijdens de winterperiode was het voor ons nagenoeg onmogelijk te trainen en ook nu is de opkomst door allerlei omstandigheden erg laag. Soms sta ik maar met zes selectiespelers op het veld en dat gaat zich tijdens wedstrijden wreken.”

De Raamsdonker miste daarnaast door blessures nogal wat bepalende spelers zoals Tutu ’N Donna,Nikos Tabas, Tom Peverelli en topscoorder Hasib Amanzada. Laatst genoemde liep vorige week tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen de reserves van UNA een enkelblessure op. Aanvankelijk liet het zich aanzien dat de trefzekere spits over een aantal weken weer zijn rentree zou kunnen maken, maar na de laatste onderzoeken blijkt er toch sprake te zijn van gescheurde enkelbanden. Gevreesd moet worden dat hij de rest van het seizoen niet meer inzetbaar is. Amanzada: ,,Het voelt in ieder geval niet goed. Over een week of twee wordt er opnieuw een MRI-scan gemaakt en dan weet ik meer.”

Na het regiment aan geblesseerden speelden de Scaluners de gehele tweede helft ook nog eens met tien man toen Danny Muilwijk van de uitstekend leidende arbiter Kuup op slag van rust terecht rood kreeg voorgehouden. De thuisploeg verloor dit seizoen nog maar één duel. Op 4 september moest de winst in Bruinisse met 4-2 aan dezelfde tegenstander als zaterdagmiddag, Bruse Boys, gelaten worden. Was er toen sprake van een ongelukkige nederlaag, ditmaal waren ‘Bruenaren’ op alle fronten een maatje te groot voor het team van aanvoerder Leon de Bruyn. De bezoekers waren heer en meester en creëerden kans na kans. Toch duurde het nog tot de 40ste minuut voordat Tom Blomaard met een rake kopbal doelman Jeffrey ter Veer kansloos liet (0-1). Toen even later Danny Muilwijkzijn directe tegenstander Gerard Vogel een kopstoot gaf en direct mocht inrukken, was de wedstrijd eigenlijk gelopen.

Schelluinen probeerde het met tien na de kantwissel nog wel, maar verder dan veel inzet kwamen de Scaluners niet. Net als in het eerste bedrijf werd er geen enkele kans afgedwongen en waren het de gasten uit Schouwen Duiveland die verzuimden de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien zodat het handje vol trouwe supporters tot het laatste eindsignaal nog mochten hopen op een beter resultaat.