Top 10 noteringen voor turners OKK

24 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De jongens turners van OKK deden zaterdag mee aan de Districtskampioenschappen heren eerste en tweede divisie in Alphen aan de Rijn. Ondanks dat er verbeterpunten waren te zien belandden vier van de vijf deelnemers namens OKK binnen de top 10 van hun verschillende categorieën.

Bij de jongste categorie turners, de benjamins, deden voor OKK Julian van den Bogerd en Jelle van der Zouwen mee. Spannend want voor hen was het de allereerste echte wedstrijd. Maar na een goed begin op ringen was de kop eraf en de meeste spanning weg. Op de andere toestellen werden geen grote fouten gemaakt, maar ook niet foutloos geturnd. Toen aan het einde van de wedstrijd de prijsuitreiking bekend werd gemaakt, bleek dat Jelle op de tiende plaats geëindigd was en Julian op de twaalfde, in een veld van 25 turners.

In de tweede ronde mochten Dante Feher en Myren Venderbos aantreden. Deze jongens hebben al een jaar ervaring en turnen inmiddels in de tweede divisie, namelijk instap niveau 10. In deze categorie deden 48 turners mee. Het eerste toestel was sprong en Myren sprong erg netjes. Dat leverde hem de hoogste sprongscore op, namelijk 19,20. Dante sprong ook goed maar viel bij de landing. Bij de andere toestellen ging het niet slecht maar er moet nog werd hard gewerkt worden voor de jongens klaar zijn voor de landelijke wedstrijden. De verrassing was dan ook groot toen aan het einde bleek dat deze twee heren op een mooie achtste (Myren) en tiende plaats (Dante) geëindigd waren.

In de derde wedstrijd turnde Youri de Jong uit Arkel. Vorig jaar nog benjamin, nu de stap gemaakt naar de eerste divisie en dus best pittig. Op vloer, waar Youri moest beginnen, mislukte het handstand heffen wat met inturnen nog iedere keer was gelukt. Verder zag zijn oefening er netjes uit. Op rekstok kwam hij ten val, maar op sprong scoorde hij weer een gedeelde hoogste score (19.40), uiteindelijk goed voor de achtste plaats.

advertentie
advertentie