Renovatie Zandvoort-Zuid van start

24 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Poort6 start op 24 januari met de hoog niveau renovatiewerkzaamheden in Zandvoort-Zuid in de Lingewijk. De 52 woningen worden kwalitatief zo sterk verbeterd dat ze vergelijkbaar zijn met nieuwbouw. Het merendeel van de bewoners is via urgentie verhuisd naar een andere woning. In totaal kiezen 14 bewoners ervoor om in hun huidige woning te blijven wonen. Zij verhuizen tijdens de werkzaamheden tijdelijk naar een wisselwoning.

De woningen worden geheel vernieuwd. Dit betekent dat alleen de muren en balken behouden blijven en alles opnieuw wordt ingevuld. Na de renovatie kunnen de afmetingen van de vertrekken en de energieprestatie vergeleken worden met nieuwbouw. Op de verdiepingen zullen, afhankelijk van het woningtype, twee slaapkamers en een badkamer ingericht worden. Afhankelijk van het woningtype worden sommige woningen vergroot met een uitbouw. De renovatiewerkzaamheden vinden zowel aan de buitenzijde als de binnenzijde van de woning plaats. Dit is de reden dat de bewoners tijdens de werkzaamheden niet in hun woning kunnen blijven wonen. Voor dit project is het sociaal plan van toepassing.

De woningen maken onderdeel uit van het Tuindorp Zandvoort in de Lingewijk. Hier vind je bijzondere architectuur, unieke huizen en een hechte buurtgemeenschap. Poort6 vindt het belangrijk om deze woningen te behouden. Daarom is zij bereid extra inspanningen te leveren om de woningen te behouden. Bij sommige woningen voert ze groot onderhoud uit. Bij deze 52 zijn de werkzaamheden complexer. De vernieuwing van Zandvoort draagt bij aan de kwaliteit van de wijk, waarbij het karakter niet verloren gaat. De werkzaamheden aan de 52 woningen is de eerste fase van de hoog niveau renovatie. In de loop van dit jaar starten de voorbereidingen van fase 2.

advertentie
advertentie