GKV zet opnieuw een stap

7 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - GKV heeft wederom een stap gezet richting het kampioensschap. Met nog 4 wedstrijden te gaan hebben de Gorcummers hun voorsprong op concurrent Oranje-Wit weten te consolideren door een overwinning op hekkensluiter Vitesse uit Barendrecht. Een rommelige eerste gedeelte en een scherp laatste kwartier resulteerden in een eindstand van 23-14.

Sporthal de Hoefslag was wederom goed gevuld voor een gezellig korfbalmiddag. GKV startte de wedstrijd prima. Binnen een kwartier stond er een 8-3 stand op het scorebord een leek het een tamelijk eenvoudige middag te worden. Niets bleek echter minder waar. Door rommelig spel aan de zijde van GKV kreeg Vitesse kans om terug te komen in de wedstrijd. Ongeveer 10 minuten kwam GKV niet tot score en Vitesse trok de stand voor rust vrijwel gelijk naar 9-8.

Ook na rust had GKV moeite om terug in de wedstrijd te komen. Lang ging het gelijk en pas een kwartier voor tijd bij een stand van 12-11 liet GKV de geoliede machine zien die het moet zijn. In het ene vak werd Rachid Maachi uitgespeeld en kwam weer veel tot scoren. In het andere vak werd er over alle schijven gespeeld en gescoord door alle 4 de spelers. Binnen een paar minuten liepen de Gorcummers uit van 12-11 naar 20-12 waarmee de wedstrijd was gespeeld. Vlak voor het einde van de wedstrijd klonk er nog een harde knal in sporthal de Hoefslag. Geen vuurwerk, maar een harde blokactie van Remco den Otter, tegenstander van Eliza Roest die iets te enthousiast was met een schot. Goed voor een hoop hilariteit bij de supporters van GKV. Uiteindelijk deed dit er niet meer toe voor de uitslag, GKV won met ruime cijfers: 23-14.

Verdedigende uitblinker was wederom Kees Baks. Waar hij afgelopen week topschutter Dirk Jan Westmaas van Tjoba nog op 0 wist te houden, herhaalde hij dit kunstje tegen Michiel Kleemans van Vitesse. Dit terwijl Kleemans afgelopen week tegen Oranje-Wit nog 8 maal wist te scoren. Aanvallende uitblinker was wederom Rachid Maachi. Deze week minder scherp van afstand, maar hij maakte het goed door een aantal fantastische doorbraken die resulteerden in een score of een strafworp. Maachi is nu gemiddeld goed voor bijna 10 doelpunten per wedstrijd, een ongekend hoog gemiddeld.

Volgende week speelt GKV wederom thuis in de Hoefslag. Om 17.50u komt Oost Arnhem op bezoek. Uit werd hier in de laatste seconde gewonnen met 18-19 door een afstandsschot van Rachid Maachi, Volgens Oost Arnhem buiten de tijd. Oost Arnhem zal hiervoor revanche willen nemen, dus het beloofd een mooie wedstrijd te worden.

Doelpuntenmakers: Rachid Maachi 11; Eliza Roest 6; Kees Baks 2; Petra Verschoor 2; Arjan de Hoog 1; Yvonne Castelijn 1