Goba mist eenheid tegen Eindhoven

7 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Door het verlies van naaste concurrent Groen Uilen had Goba zondag de kans tegen Almonte zijn positie in de top-4 te verbeteren. Almonte uit Eindhoven is de runner-up uit de promotiedivisie en kwam revanche halen voor het verlies van de thuiswedstrijd tegen Goba. Met gedreven spel wisten ze hun opmars voort te zetten en de winst te pakken tegen een Goba dat vandaag één van z’n mindere wedstrijden speelde.

De start van de wedstrijd bleek dat Goba niet in zijn normale doen was. Door blessures miste men Bas Gaarthuis en Steven van Eck en dat gemis liet zich vanaf het begin duidelijk blijken. De schutters waren niet op schot en na vijf minuten was het slechts Jerôme de Vries die 5 punten wist te scoren. Daarentegen verdedigde men sterk en lukte het Almonte in het geheel niet te scoren. Dat gebeurde pas in de zesde minuut vanaf de vrije worplijn. Dat bleek het omslagpunt van de wedstrijd te zijn. De rust verdween uit het spel van Goba en langzaam maar zeker krabbelde Almonte terug in de wedstrijd en na de eerste periode was het al bijna langszij (15-14). Goba verzuimde zijn aanvallen door te spelen en zocht te krampachtig voor de snelle score. De zo gevreesde eenheid in het team van Goba was na de winterstop niet meer aanwezig. Hierdoor lukte het de tegenstander om nog voor de pauze een comfortabele voorsprong op te bouwen van 27-36. Na de pauze was het spel van Goba nauwelijks verbeterd en de arbitrage deelde volop in de malaise en strooide met overbodige fouten en zag nauwelijks de vele loopfouten die gemaakt werden door de Eindhovenaren. Toen Almonte ook nog eens de 2,12 meter lange Remco Smits - neef van Rick Smits – inbracht was het ook met de rebounds gedaan en zag Goba het team door foutenlast langzaam indikken. De beide schutters Jerôme de Vries en Ardan Cusell moesten naar de bank en Goba keek tegen een achterstand van bijna 20 punten aan. Nog even leek men terug in de wedstrijd te komen toen Bob de Graaf zijn eerste driepunter maakte, maar daarna was het weer snel gedaan en werden er vanaf de vrije worplijn vele punten onbenut. Almonte speelde beheerst en fanatiek de wedstrijd uit en versloeg Goba verdiend met 67-80, waardoor het langzaam oprukt naar de Final-Four plaatsen. Aanstaande dinsdagavond mag Goba in Hoorn de inhaalwedstrijd spelen tegen koploper de Hoppers. Maar ook dan zal Goba zijn selectie niet volledig mee op reis kunnen nemen.

Scores: Vangelis Zafiriadis 18, Ardan Cusell 14 en Jerôme de Vries 12m punten.