Bijzondere expositie Beatrixziekenhuis

7 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem ontving op maandag 7 februari een twintigtal schilderijen van onderwijsinstituut Kentalis in Blaricum. Deelnemers van de dagbestedingslocatie 'Het Atelier' die de schilderijen hebben gemaakt kwamen ze zelf ophangen. De schilderijen blijven een half jaar hangen en kunnen gekocht worden door geïnteresseerden.

Op de dagbestedingslocatie 'Het Atelier' werken volwassen deelnemers met een auditieve, communicatieve en verstandelijke beperking.Het idee om de schilderijen om te hangen kwam via een collega wiens dochter kunstenaar is bij 'Het Atelier'. Van der Stelt: 'Zij vertelde ons over de mogelijkheid tot het kopen van schilderijen. We hebben er toen twee gekocht met als thema ziekenhuis, maar het leek ons leuk om de hele afdeling tijdelijk vol te hangen met verschillende soorten schilderijen.'

Het creëren van een plezierige omgeving door het ophangen van de schilderijen past uitstekend binnen het Planetree-principe van Rivas Zorggroep. Hierbij staat onder andere kunst en cultuur centraal. De expositie hangt op de afdeling 4 Oost van het Beatrixziekenhuis, met de specialismen orthopedie, gynaecologie en chirurgie.

advertentie
advertentie