Rivas Zorggroep ontvangt kunstwerken van ING

24 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De directie van Rivas Zorggroep ontving vorige week zestig kunstwerken uit de collectie van de ING. Deze zijn geschonken om op te hangen in de verschillende locaties van Rivas. De schenking bevat onder meer werk van de Nederlandse kunstenaars Jeroen Hermkens, Vincent van Ojen, Marcel Schellekens en Rolf Weijburg. ING verzamelt sinds 1974 Nederlandse hedendaagse figuratieve kunst van Nederlandse of in Nederland woonachtige kunstenaars.

,,We vinden het belangrijk dat er binnen onze zorginstellingen aandacht is voor kunst en cultuur," reageert Pieter de Kort, voorzitter directie Rivas Zorggroep. ,,We zijn erg blij met de fraaie kunstwerken en zorgen ervoor dat deze een mooie plek krijgen binnen de verschillende locaties."

Door de nieuwe inrichting van de kantoren heeft ING minder ruimte om de kunstwerken ten toon te stellen. Zij vindt het echter belangrijk dat de publieke functie van de kunst behouden blijft. In totaal hebben zestig zorginstellingen verspreid over Nederland aangegeven belangstelling te hebben voor een schenking van kunstwerken. Zorginstellingen bieden een perfect podium voor kunst, voor zowel cliënten als medewerkers.

Op de foto v.l.n.r.: Dhr. B. de Nijs (ING), dhr. D. de Blois (ING), mevr. I. van Hennik (lid kunstcommissie Rivas) en dhr. P. de Kort (voorzitter directie Rivas) met één van de schilderijen uit de collectie van de ING.

advertentie
advertentie