35 jaar Mindervalide Carnaval

25 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In 1976 is in Gorinchem de eerste mindervalide avond in carnavaleske stijl gevierd. Carnavalsvereniging de Leutschoppers, wilde Aart Jochems als prins installeren en deze heeft dat ook aanvaard, met wel de eis dat er een gehandicaptenavond bij zou komen. Wat toen ook gebeurde en in samenwerking met de Algemene Nederlandse Invalide Bond de ANIB, werd beklonken.

Eén van de eerste invalide avonden in Nederland tijdens het Carnaval en nog wel in de provincie Zuid-Holland, heel bijzonder omdat carnaval vooral werd gevierd in de provincies Limburg en Noord-Brabant.

Vanaf het begin en nog steeds bij de Leutschoppers zijn, oma Wink en Kees Hazendonk, na 35 jaar actief. Zowel als lid, als in de organisatie. Kees was toen voorzitter bij de ANIB en Oma Wink één van de bekende gezichten van de vereniging.

Inmiddels is deze avond een begrip geworden bij alle carnavalsverenigingen, vriendengroepen en de mindervaliden. Mensen die er het hele jaar naar uitkijken en bezoekers uit de regio, die deze avond met ons komen feesten. Traditiegetrouw komen de burgemeester van Gorinchem, de raad van 11 en de Stadsprins een bezoek brengen aan deze speciale gasten.

De 35ste editie is op vrijdag 4 maart in het Huis van Breughel in de Knipsteeg. Om 19.00 uur gaan de deuren open. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Er zijn dit jaar weer vier artiesten, twee blaaskapellen, een dansgroep en een DJ. Die allemaal een gastoptreden doen.

advertentie
advertentie