TOON op Tournee

25 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Kunstcentrum TOON gaat onder de naam TOON op Tournee de regio in voor de jaarlijkse muzikale uitvoeringen. Op zaterdag 2 april, vrijdag 8 april en zaterdag 9 april zijn op acht verschillende locaties optredens van leerlingen te zien. Het thema voor de Tournee is Molens.

Docenten en leerlingen zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen van het muzikale programma. Er is aansluiting gezocht bij het project van de provincie Zuid-Holland Leve de Molens, waarbij van alles is te beleven rondom de Zuid-Hollandse molens. Het repertoire dat gespeeld wordt, heeft dus een relatie met dit typisch Nederlandse fenomeen. Niet alleen muziek over molens zelf, maar ook wat er omheen gebeurt zoals: wind, water, energie.

De uitvoeringen vinden plaats op acht locaties. Zaterdag 2 april, aanvang 13.30 uur: WLZ Aula Gymnasium te Gorinchem, De Linde te Meerkerk en de Ontmoetingskerk te Nieuw Lekkerland. Vrijdag 8 april (lichte muziek), aanvang 19.30 uur in de Haarhorst te Gorinchem. Zaterdag 9 april, aanvang 13.30 uur: De Schuilkerk te Gorinchem, Dorpshuis EMM te Asperen, Hervormde kerk te Giessen-Oudekerk en Martinus kerk te Woudrichem.

Kaartjes kunnen binnenkort vooraf worden gereserveerd en kosten 2,- euro. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.toonjetalent.com.

advertentie
advertentie