Waterpoloërs winnen opnieuw

20 maart 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De mannen waterpoloërs van PCG/SVO promoveerden vorig seizoen naar de regionale 1e klasse. De doelstelling vooraf aan dit seizoen was: Behoud in de 1e klasse en zolang mogelijk meedoen om de prijzen. Door de goede resultaten die werden behaald is deze doelstelling inmiddels vervangen, maar zaterdag werd de oorspronkelijke doelstelling gerealiseerd.

Met de eenvoudige winst tegen ZDHC werd afgelopen zaterdag het behalen van de 2e plaats zeker gesteld en daarmee het spelen spelen van een promotiewedstrijd aan het eind van dit seizoen. Nu kan de ploeg van coach René Schoffelmeer zich volledig richten op het realiseren van de al eerder bijgestelde doelstelling: Kampioen worden en daarmee rechtstreekse promotie verdienen.

Zaterdag werd gespeeld tegen ZDHC 2. De Gorcumers hadden aanvankelijk net als in de uitwedstrijd in Den Haag grote moeite om in de score het krachtsverschil uit te drukken. Met nog maar 85 seconden te spelen in de 3e periode stond het ,,nog maar'' 3-0 door twee doelpunten van Rimmer Genee, nadat Bert van Dam de score had geopend met een prachtig afstandschot. ZDHC kreeg nauwelijks kansen. Opnieuw met een treffer van Bert van Dam werd het slotoffensief geopend. Ondanks het incasseren van één enkel tegendoelpunt bij de stand van 7-1, liepen de Gorcumers nog hard weg en dankzij de doelpunten van Derek Klad, Robbert van Gool , Menno Cloostermans, Lennart van Wieren en aanvoerder Chiel den Otter zelf werd de eindstand bepaald op 9-1.

Zaterdag 26 maart kunnen de Gorcumers weer een belangrijke stap in de richting van het kampioenschap zetten als in Nieuwkoop wordt gespeeld tegen De Plas. De wedstrijd begint in zwembad De Wel om 19.25 uur.

advertentie
advertentie