Schlemielig verlies Unitas in slotseconden

20 maart 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM- ,,Dit is echt balen, maar typerend voor het hele seizoen,'' liet Unitas trainer Johan Gabriels na afloop weten. Hij zag zijn gehavende ploeg in de slotseconden een zeker lijkend punt weggeven aan middenmoter Roosendaal, dat met een 1-2 overwinning huiswaarts keerde. De Gorcumers zetten volgend seizoen het mes in de selectie, maar trokken deze week wel het talent Stephen Emelina aan. Ook de 'thuiskomst' van Christiaan Perrier lijkt voorhanden. De spits van Kozakken Boys is nog in onderhandeling met de Gorcumers.

Unitas kon zondag goede zaken doen als gewonnen zou worden van middenmoter Roosendaal. Als de drie punten in eigen huis gehouden konden worden, zouden de roodbroeken nagenoeg veilig zijn en zich kunnen concentreren op volgend seizoen. De volgende voetbaljaargang gaat er volgens Gabriels trouwens flink gesneden worden in de selectie: ,,Het aantal selectiespelers wordt terug gebracht. Ook wij zullen de tering naar de nering moeten gaan zetten,'' aldus de oud NAC'er.

Naast de te verwachten afslanking zijn de Molenvlieters tevens op zoek naar versterkingen voor het volgend seizoen. Zo is al zeker dat het talent Stephen Emelina dit jaar de overstap van zondag hoofdklasser Leonidas naar Unitas gaat maken en is Kozakken Boys spits Christiaan Perrier in onderhandeling met de Gorcumers. Mochten beide partijen het eens worden, zou dat de terugkeer van 'de verloren zoon' op het oude nest betekenen.

Na de vorige week met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Dubbeldam moest Gabriels voor het duel met Roosendaal fors improviseren. Eerder deze week miste hij wegens blessures en schorsingen al vier man en daar kwamen tot overmaat van ramp ook nog eens Mark Damen, Rob van Poppel en Taoufik Ameziane, allen met een hamstring blessure, bij. Daardoor moest de Brabander onder andere een beroep doen op A-junior Mustafa Mayda, die zijn debuut in de Gorcumse hoofdmacht trouwens bekroonde met een prima wedstrijd.

Ook Roosendaal trainer Reinald Boeren verscheen met een gemankeerd elftal aan de aftrap. Hij miste vijf basisspelers. Al snel na het eerste fluitsignaal van oud betaald voetbal scheidsrechter Rob Brekelmans werd duidelijk dat de bezoekers het betere van het spel hadden. Vooral op het middenveld waren de Roosendalers heer en meester. Al na acht minuten kreeg Matteo Castro over links vrije doorgang van de Gorcumse verdediging en tekende via het lichaam van doelman Nick de Jong de 0-1 aan.

De thuisploeg had eenzelfde periode nodig om weer langszij te komen toen Gersinio Constanciade diepte werd ingestuurd. Met het hoofd omspeelde hij Roosendaal doelman Mark Kessels en tekende met een beheerste schuiver alweer zijn 13de van het seizoen aan (1-1). Met een half uur op de klok leek de thuisploeg op rozen te zitten toen de 2-1 tegen de touwen ging. Arbiter Brekelmans wees in eerste instantie naar de middenstip, maar corrigeerde zichzelf, na overleg met de Roosendaalse vlaggenist die buitenspel had geconstateerd.

Na de kantwissel waren de bezoekers de bovenliggende partij, maar verzilverden dat pas ver in blessuretijd. In de 93ste minuut kwam Barry Perk oog in oog met Nick de Jong te staan. De Roosendaalse spits verzuimde niet en schoot de verdiende 1-2 binnen. Gabriels was na afloop hevig teleurgesteld: ,,Dit is echt balen. Dit zijn wel de wedstrijden die je moet winnen. Het is echt teleurstellend, maar typerend voor het hele seizoen.''

advertentie
advertentie