Bedrijventerreinen Lingewaal schoon en veilig

21 maart 2011 om 00:00 Nieuws

LINGEWAAL - In februari 2011 is de hercertificering behaald van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) op alle bedrijventerreinen in Lingewaal. Te weten: Zeiving-Zuid, Zeiving-Noord, Vredebest, De Oven, Koornwaard, Uittenbogerd, Van den Heuvel, Veersteeg, Waaloever, Goudreinet en McDonalds. Het Keurmerk Veilig Ondernemen staat voor een schoon, goed onderhouden en veilig bedrijventerrein. Gemeente, Industriële Vereniging Lingewaal, politie en brandweer zetten zich, elk op hun eigen gebied en gezamenlijk, hiervoor in.

De afgelopen twee jaar is door de betrokken partijen hard gewerkt om de bedrijventerreinen schoner en veiliger te maken. Zo hebben diverse ondernemers hun eigen terrein ordelijk gemaakt, heeft de politie diverse preventieacties uitgevoerd, besteedt de gemeente extra aandacht aan het onderhoud van de terreinen en zijn bij de ingang van ieder terrein KVO-borden geplaatst.

Door het positieve resultaat van de hercertificering is de KVO werkgroep geïnspireerd en gemotiveerd om ook de komende jaren door te gaan met het verbeteren van de bedrijventerreinen. Zo is de werkgroep drukdoende om de pilot beveiliging bedrijventerreinen op Zeiving-Zuid in het najaar 2011 van de grond te krijgen. Via de Industriële Vereniging Lingewaal en de gemeentelijke website wordt het nieuwe certificaat beschikbaar gesteld aan de ondernemers. Hiermee kunnen zij voordelen krijgen bij hun verzekeringsmaatschappij.

Bedrijventerreinen komen voor KVO-certificatie door KIWA in aanmerking als zij een aantal structurele maatregelen op het gebied van veiligheid treffen. Door middel van het Keurmerk Veilig Ondernemen wordt op een gestructureerde manier de samenwerking tussen ondernemers, bewoners, gemeente, politie en brandweer op het bedrijventerrein gewaarborgd.

advertentie
advertentie